Zavřít reklamu

Společnost Google v současné době pracuje na velmi zajímavé vychytávce, díky které už neznámé číslo nebude neznámé. Snad každému uživateli mobilního zařízení se stalo, že mu zavolalo neznámé číslo a poté přemýšlel, zdali má zavolat zpět. Ačkoliv na Google Store existuje již například aplikace Truecaller, která by měla neznámá čísla odhalovat, rozhodně to není perfektní, načež tuhle díru na trhu chce zaplnit právě Google pro své mobilní zařízení.

Beta verze aplikace pro Google Phone obsahovala možnost zobrazení neznámých čísel pod názvem „Lookup“. Po stisknutí možnosti vyhledat, se na Googlu objeví seznam zařízení, která Lookup obsahují, přičemž je mezi nimi i samotný Google. Skrze aplikaci Lookup lze poté vyhledávat daná neznámá čísla a ačkoliv jde to stejné udělat přes webový prohlížeč, v aplikaci to bude na pár kliknutí.

Záměrem Googlu by tedy měla být rychlá identifikace neznámých čísel, která patří větším společnostem či podnikům. Jelikož se však nebude dát zjistit soukromá volající osoba, aplikace na podobné bázi (jako například zmíněný Truecaller) nezaniknou. V Japonsku je tato funkce od března roku 2024, v červnu by se pak mohla objevit na všech zařízeních celosvětově.

Dnes nejčtenější

.