Zavřít reklamu

Společnost Google přišla před několika měsících s asistentem, který funguje na bázi umělé inteligence a nese název Gemini. Funguje zároveň jako skvělá náhrada za Google Asistent, protože disponuje mnohem obsáhlejšími funkcemi. Jelikož je však Gemini stále novým objevem, má spoustu omezení, přičemž jedním z největších je asi nemožnost fungování s hudebními službami třetích stran, jako je například služba Spotify.

Dle tipu od společnosti AssembleDebug by však Google v blízké budoucnosti mohl funkci využívání hudebních služeb třetích stran do svého chatbota přidat a omezení tím odstranit. Funkce by se dle všeho měla nacházet pod kolonkou „Hudba“ a měla by sloužit k vybírání preferované služby k přehrávání hudby. Prvním krokem tedy bude zvolení výchozího poskytovatele médií, přičemž v současné době nic podobného na výběr není.

Funkce tedy naznačuje to, že již brzy si uživatelé zřejmě budou moci vybrat hudební službu třetí strany, se kterou bude Gemini úzce interagovat. Následně se z této služby pomocí hlasových příkazů bude moci přehrávat požadovaná hudba. Otevírá to pro Google nový směr, který by šel dále rozvést například na podcasty nebo audioknihy. Momentálně však není žádná z těchto informací oficiálně potvrzena Googlem a uživatelé tak o přidání pouze spekulují.

Témata: , ,

Dnes nejčtenější

.