Zavřít reklamu

Každý uživatel už minimálně jednou dával své zařízení do továrního nastavení. Tovární nastavení má za úkol vymazat veškerá osobní data včetně nevyžádané pošty, soukromých dat, zpráv či souborů. Tento krok je nutný především před dalším prodejem, recyklací či darováním, protože žádný uživatel nechce poslat svá citlivá data někomu cizímu. Uživatelé toto nenávratné nastavení používají také případě, že s jejich zařízení mají dlouhodobý problém.

Pokud jste někdy přemýšleli, jak se takové tovární nastavení dělá, zde je menší návod. Před uvedením zařízení do továrního nastavení však buďte připravení se zálohou pro případ, že byste po uvědomění potřebovali nějaké data zpátky. Je nutné podotknout, že tovární nastavení nenávratně smaže veškerá vaše soukromá data, záloha je tedy více než potřebná. Záloha jde jednoduše provést skrze službu Google One z Obchod Play. Po nastavení nového telefonu můžete svá data znovu bezpečně stáhnout.

Jak uvést své zařízení do továrního nastavení

  1. Otevřete „Nastavení“
  2. Sjeďte dolů a otevřete „Systém“
  3. Otevřete možnost „obnovení továrního nastavení“
  4. Stiskněte „Vymazat všechna data“
  5. Stiskněte v pravém dolním rohu „Vymazat všechna data“

Následně vaše zařízení provede krátký restart, který může trvat až několik minut. Po tomto restartu se otevře zařízení ve fázi, jako by byl poprvé spuštěn. Tato funkce tedy umožňuje svému novému majiteli znovu se přihlásit do zařízení a používat ho, jako nové.

Dnes nejčtenější

.