Zavřít reklamu

Nadcházející model od Xiaomi má konečně oficiální datum uvedení na trh! Dle dostupných informací by model Xiaomi 15 s exkluzivní čipovou soustavou SoC Snapdragon 8 Gen 4 od Qualcommu měl mít oficiální uvedení už v polovině října. Komunita technologických nadšenců spekuluje také o tom, zdali by neměl přijít také model Xiaomi 15 Pro. Dobrou zprávou je každopádně fakt, že odhalení bude ještě tento rok.

Ačkoliv je říjen ještě daleko a změnit se může cokoliv, je nutné zmínit, že předchůdce byl loňský rok vydán také v říjnu. Konkrétně 26. října a pokud je tedy momentální datum nastavené na polovinu zmíněného měsíce, znamenalo by to posunutí o 1-2 týdny dopředu, což v současné době nezní vůbec špatně. Uvedení vlajkových modelů této společnosti bylo poprvé vždy pouze pro čínský trh a je tak téměř jasné, že tomu bude stejně i pro model Xiaomi 15.

Zajímavostí je, že Xiaomi 14 měl svůj debut pro jiné trhy, než ten čínský až letos v únoru. Proces mezi uvedením na čínský trh a uvedení mezinárodně trvá tedy zhruba 4 měsíce, takže si na nadcházející model počkáme minimálně necelých 9 měsíců. CPU tohoto modelu má mít údajně 2 velká jádra, přičemž jejich takt bude nastaven na 3,6 a 4 GHz. Dle ověřeného zdroje bychom se měli dočkat velkého zlepšení výkonu jak CPU, tak GPU.

 

Dnes nejčtenější

.