Zavřít reklamu

Druhá BETA verze operačního systému Android 15 byla spuštěna a technologičtí nadšenci už zjišťují, jaké novinky běžným uživatelům přinese. Ačkoliv spoustu novinek už odhalil sám tým Androidu, některé zajímavé funkce doposud odhaleny nebyly. Mezi tyto fascinující nové funkce patří například možnost „adaptivní vibrace“, kterou mělo v tichosti zapnuto spoustu uživatelů mobilního zařízení Pixel od společnosti Google.

  • Nastavení -> Zvuk a vibrace -> Vibrace a haptika

Na této adrese je dostupná zmíněná funkce adaptivních vibrací, která se objevila na zařízeních Pixel 7 Pro a Pixel 8 Pro. Tato možnost by měla dle dostupných informací automaticky upravit vibrace mobilního zařízení na základě prostředí, ve kterém se nachází. Funguje především skrze mikrofon a další senzory, které budou určovat úroveň zvuku a kontextu. Pro uchování soukromí se skrze tuto funkci neukládají žádná soukromá data.

Android poskytl užitečnou animaci, ve které se celá funkce jasně zobrazuje. Z ukázky je zřejmé, že po povolení funkce bude haptika telefonu vibrovat intenzivněji, když je telefon na gauči a méně intenzivně, pokud je na stole. Z hlediska funkčnosti to dává smysl, protože gauč může klasickou vibraci více tlumit, než pevný stůl. Prozatím není jasné, co Android myslel „dalšími senzory“, které budou vibrace určovat, ale musí se podotknout, že je to fascinující nápad.

Dnes nejčtenější

.