Zavřít reklamu

Lokalizační přívěšky patří k oblíbeným chytrým doplňkům. Lidé je používají jako klíčenky, opatřují jimi svá zavazadla, peněženky, ale třeba také obojky svých čtyřnohých  mazlíčků. Nejnovější zprávy hovoří o tom, že bychom se ještě v průběhu letošního roku mohli dočkat nového lokalizačního přívěsku produktové řady Galaxy.

Společnost Samsung se podle dostupných zpráv více než dva roky po vydání svého prvního chytrého lokalizačního přívěsku připravuje na vydání druhé generace. Korejský gigant má v plánu vydat druhou generaci svého Galaxy SmartTag v průběhu druhé poloviny letošního roku, s největší pravděpodobností jej představí spolu s novými skládacími smartphony a chytrými hodinkami.

Společnost Samsung uvedla na trh původní Galaxy SmartTag a Galaxy SmartTag+ společně s řadou Galaxy S21 v lednu 2021. První z nich je sledovací zařízení s technologií Bluetooth, zatímco druhý přidává podporu ultraširokého pásma (UWB). Tyto drobné technologické kousky spolupracují s platformou SmartThings IoT (internet věcí) společnosti a pomáhají najít ztracené předměty prostřednictvím crowdsourcované sítě. Předmět můžete najít pomocí funkce SmartThings Find. Galaxy SmartTags si budou vyměňovat šifrované signály se sítí SmartThings IoT a informovat vás o jeho poloze.

Oba chytré lokalizační přívěsky jsou také vybaveny fyzickým tlačítkem, které vám umožní vzdáleně zazvonit na váš chytrý telefon nebo tablet, pokud je ztratíte. Stejné tlačítko lze naprogramovat tak, aby sloužilo jako dálkový ovladač pro vaše zařízení IoT a chytré domácnosti. Navzdory všem těmto schopnostem se zdá, že první krok společnosti Samsung v oblasti chytrých sledovacích zařízení nevyšel podle plánu. Uplynuly dva roky a po nových modelech dlouho nebylo ani stopy.

Samsung se však ještě nevzdává. Podle zdrojů serveru SamMobile se nyní chystá uvést na trh novou verzi Galaxy SmartTag. Žádné další informace bohužel v tuto chvíli nejsou k dispozici. Není jasné, zda korejská firma uvede na trh opět dva modely. Rovněž nevíme, jaká vylepšení přinese. Publikace spekuluje, že Samsung možná nabídne lepší dosah bezdrátového připojení, hlasitější zvukový signál a vylepšená bezpečnostní opatření, která zabrání zneužití nebo neoprávněnému sledování.

O druhé generaci zařízení Galaxy SmartTag bychom se měli dozvědět více v následujících měsících podle toho, jak bude společnost Samsung pokračovat v jeho vývoji. Jak již bylo řečeno, společnost plánuje jeho uvedení na trh v druhé polovině roku 2023, přesněji řečeno někdy mezi červencem a zářím. Tehdy se očekává, že představí také skládací zařízení Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5. Na zahajovací akci by mělo dojít také k představení hodinek řady Galaxy Watch 6

Dnes nejčtenější

.