Zavřít reklamu

Google Assistant nabízí mnohem více než jen odpovědi na základní otázky. Od plánování schůzek po ovládání chytrých domácích zařízení, jeho potenciál lze plně využít k automatizaci a zefektivnění denních úkolů. Naučte se, jak z Google Assistant vytěžit maximum a zjednodušit si život.

  • Hlasové ovládání aplikací
    Google Assistant dokáže ovládat různé aplikace jako YouTube, Spotify nebo WhatsApp pomocí hlasových příkazů. Můžete například požádat o spuštění přehrávání hudby, odeslání zprávy nebo zahájení hovoru.
  • Správa kalendáře a připomínek
    Vytváření schůzek, úkolů a připomínek nikdy nebylo snazší. Stačí říct „Hey Google, přidej schůzku“ a Google Assistant ji uloží přímo do vašeho kalendáře.
  • Chytrá domácnost pod kontrolou
    Ovládání chytrých zařízení jako jsou světla, termostaty či kamery pomocí hlasu je díky integraci s Google Assistant intuitivní. Můžete například zhasnout světla bez toho, abyste se pohnuli z místa.
  • Navigace a doprava
    Google Assistant nabízí okamžité dopravní informace a navigaci. Můžete se zeptat na nejlepší trasu domů nebo na aktuální dopravní situaci a on vám poradí, jak se vyhnout zácpám.
  • Automatizace rutinních úkolů (Routines)
    Pomocí funkce Routines lze nastavit automatizované série úkolů, například „Dobré ráno“ spustí předpověď počasí, přečte zprávy a zapne chytrou lampu.
  • Překlady v reálném čase
    Google Assistant může okamžitě přeložit věty do více než 40 jazyků, což je ideální pro cestovatele nebo práci s mezinárodními týmy.
  • Hlasové nákupy
    Assistant dokáže vyhledávat produkty, přidávat je do nákupního seznamu a v některých případech i provádět nákup přímo pomocí hlasových příkazů (dostupnost závisí na regionu).
  • Personalizovaná doporučení
    Na základě vašich zvyků a preferencí Assistant nabízí personalizovaná doporučení, jako například doporučení oblíbených restaurací či událostí v okolí.
  • Okamžité informace
    Assistant poskytuje aktuální informace, jako je předpověď počasí, výsledky sportovních zápasů, novinky nebo směnné kurzy. Stačí položit otázku a okamžitě dostanete odpověď.
  • Dostupnost a cena
    Google Assistant je integrovaný v Android zařízeních a je k dispozici zdarma. Chytrá domácí zařízení kompatibilní s Google Assistantem se cenově pohybují od 500 Kč až po tisíce korun, v závislosti na značce a typu.

Google Assistant nabízí široké možnosti, jak zjednodušit každodenní život. Ať už chcete spravovat své úkoly, ovládat chytrou domácnost nebo získat aktuální informace, jeho funkce vám usnadní každodenní aktivity. Stačí jen začít využívat všechny dostupné nástroje a nechat Google Assistant, aby vám pomohl naplno.

Dnes nejčtenější

.