Zavřít reklamu

S postupem času se výkon baterie na starších Android zařízeních často zhoršuje. Díky několika jednoduchým nastavením a tipům můžete zlepšit výdrž baterie a udržet své zařízení déle funkční. V článku se dozvíte, jak optimalizovat výkon baterie a snížit její opotřebení.

  1. Snižte jas obrazovky
    • Jas obrazovky je jedním z největších odběratelů energie. Nastavte automatické řízení jasu nebo manuálně snižte jas na úroveň, která je pro vás pohodlná.
  2. Zapněte režim spořiče baterie
    • Starší verze Androidu nabízejí spořič baterie, který automaticky omezuje spotřebu energie aplikacemi a procesy na pozadí. Aktivujte ho v nastavení > Baterie > Režim úspory baterie.
  3. Vypněte GPS, Bluetooth a Wi-Fi, když je nepotřebujete
    • Pokud nejsou tyto funkce nezbytné, doporučuje se je vypínat, protože mají velký vliv na spotřebu energie.
  4. Používejte aplikace pro správu baterie
    • Aplikace jako Greenify nebo AccuBattery vám pomohou analyzovat a optimalizovat spotřebu energie aplikacemi na pozadí a monitorují zdraví baterie.
  5. Zakázání nebo omezení aktualizace na pozadí
    • Aplikace, které se často aktualizují na pozadí (jako jsou sociální sítě nebo e-maily), mohou výrazně zkrátit výdrž baterie. Omezte jejich aktivity v nastavení > Aplikace > Aplikace na pozadí.
  6. Zakažte notifikace nepotřebných aplikací
    • Upozornění a notifikace aktivují displej a procesy na pozadí. Zakažte upozornění pro aplikace, které nejsou nezbytné, v nastavení aplikací.
  7. Aktualizujte systém a aplikace
    • Nové aktualizace často obsahují optimalizace a opravy, které mohou zlepšit výkon baterie. Udržujte zařízení a aplikace aktuální.
  8. Vyhněte se extrémním teplotám
    • Příliš vysoké nebo nízké teploty mohou poškodit baterii a snížit její kapacitu. Snažte se zařízení chránit před přímým slunečním světlem a extrémním chladem.
  9. Vyměňte baterii, pokud je to možné
    • Pokud má vaše zařízení vyměnitelnou baterii a její výkon je velmi špatný, zvažte investici do nové baterie. Ceny nových baterií se pohybují od 300 do 1 500 Kč v závislosti na modelu.
  10. Vypněte animace a vizuální efekty
  • Zmenšení nebo úplné vypnutí vizuálních efektů a animací v nastavení > Vývojářské možnosti > Měřítko animace oken může zlepšit výkon a snížit spotřebu energie.

Optimalizace baterie na starších Android zařízeních je důležitá pro zachování dlouhé životnosti zařízení. Dodržováním těchto jednoduchých kroků můžete prodloužit výdrž baterie a udržet své zařízení v dobrém stavu i po několika letech používání.

Dnes nejčtenější

.