Zavřít reklamu

note3_iconNejednému uživateľovi súčasných smartfónov spôsobuje ovládanie jednou rukou problémy. Vzrastajúca veľkosť displejov nás núti využívať obe ruky naraz, čo sa v určitých prípadoch javí príliš nepohodlne a človeka zbytočne znepokojuje. Samsung čiastočne zmierňuje problémy za pomoci one-handed funkcie, ktorú uplatnil na modeloch Galaxy Note 3, kde si môžeme za pomoci palca organizovať prostredie v celom zariadení.

Jednoduchosť patentu spočíva vo využívaní komfortnej zóny našej ruky, kde sa najviac zakladá na interakcii palca s dotykovou obrazovkou. Patentovaná funkcia umožní uživateľovi prispôsobiť si prostredie podľa vlastnej komfortnej zóny palca, pričom nedojde k žiadnemu zbytočnému naťahovaniu sa po položkách z opačného rohu vášho zariadenia, keďže si ich jednoduchým gestom pritiahnete k vášmu palcu. Namiesto štandartných pohybov celých okien displeja sa vám tentoraz prostredie zohne do šikma, čo vám umožní plnohodnotne využívať aj „nekomfortnú“ časť displeja. Celkom zaujímavý prvok pravdepodobne využijeme aj pri iných funkciách, napríklad odomykaní obrazovky, prispôsobovaní si ikoniek, prehrávač medii alebo pri ovládaní hier.

Nový patent by mal priniesť výhodnejšiu formu využívania jednej ruky, ktorého uplatnenia by sme sa mali pravdepodobne dočkať na modeloch Galaxy S5.

samsung-touchwiz-patent-6

*Zdroj: Galaxyclub.nl

Dnes nejčtenější

.