Zavřít reklamu

Microsoft si ako jediný výrobca mobilného OS uvedomil, že rodičia často požičiavajú telefóny svojim deťom. Okrem štandardného rozhrania je tu totiž k dispozícii aj režim Detský kútik, v ktorom majú deti vlastnú domovskú obrazovku s vlastnými aplikáciami. A práve to je niečo, čo by chcel do svojho nového telefónu zakomponovať Samsung. Podľa toho, čo sa dozvedáme, by mal Samsung Galaxy S ponúknuť takzvaný Kids Mode, ktorý bude fungovať na veľmi podobnom princípe.

Režim Kids Mode bude svojim spôsobom fungovať na podobnom princípe ako Detský kútik na Windows Phone a podpora viacerých užívateľov na tabletoch s Androidom. Hlavným sprievodcom by mal byť rozprávkový krokodíl Kroko, ktorý bude pomáhať pri vytváraní profilu. Pri jeho vytváraní bude treba zadať PIN kód, ktorý bude slúžiť pre prístup k nastaveniam Kids Mode. V nastaveniach bude možné nastaviť, k akým aplikáciám môžu mať ratolesti prístup, komu budú môcť zatelefonovať a dokonca tu bude možné nastaviť, ako dlho sa môžu deti hrať hry na tabletoch.

Samsung chce na tento režim klásť veľký dôraz a preto mu venuje prakticky úplne nové prostredie. Namiesto tradičnej notifikačnej lišty sa tu bude nachádzať tzv. „Kids Quick Panel“, ktorý bude kombinovať prvky notifikačnej lišty a nastavení. Pomocou nej sa bude dať aj vypnúť režim, čo ale bude vyžadovať PIN kód. Okrem tohto panelu sa tu nachádza dedikovaný Kids Store, v ktorom môžu rodičia sťahovať rôzne vzdelávacie aplikácie a hry do režimu Kids Mode. Budú sa tu nachádzať platené aj bezplatné aplikácie, a nákupy bude treba potvrdzovať PIN kódom.

Samotné rozhranie bude odpovedať zvyšku systému, teda bude ploché. Navyše má byť veľmi pestrofarebné, čo má zdôrazniť, že sa jedná o režim určený pre deti. Nebude sa ale jednať o také prostredie, ktoré sme mohli vidieť na Galaxy Tab 3 Kids, keďže Kids Mode ponúkne oveľa viac funkcií, než spomínaná detská verzia tabletu. Bližšie informácie o tomto režime Samsung odhalí už 24. februára / února na MWC v Barcelone, kde má predstaviť svoj nový Galaxy S5.

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.