Zavřít reklamu

Vyzerá to, že prvé zariadenia s Tizen OS sa začnú predávať na východe. Zahraničné médiá priniesli správu, že Samsung plánuje už budúci mesiac začať predávať telefóny s Tizenom v Rusku a postupne ich začne expedovať aj do ďalších krajín. Dnes nie je celkom známe, prečo chce začať v Rusku, avšak môže sa na tom podieľať fakt, že americký patentový úrad odmietol Samsungu prideliť ochrannú známku na ZEQ 9000. Práve to má byť vlajková loď s Tizenom a zrejme prvé zariadenie, ktoré ho ponúkne. Spoločnosť mimo iného tvrdí, že chce tieto zariadenia začať predávať v krajinách, kde sa jej bude dariť. Krátko po Rusku by sa mali telefóny dostať aj do Brazílie a na rozvojový trh.

Ako môžete vidieť na fotografii nižšie, prostredie operačného systému Tizen je prakticky identické s tým, ktoré sa nachádza v Galaxy S5 pod názvom TouchWiz Essence. Tým, že Samsung zjednotí svoje prostredia, len utvrdí myšlienku, že chce vytvoriť jednotný ekosystém, v ktorom by operačný systém hral vedľajšiu rolu. Práve preto chce Samsung presadiť, aby vývojári začali programovať niektoré aplikácie cez HTML5. Práve tento programovací jazyk by mal zabezpečiť 100-percentnú kompatibilitu aplikácií na mobilných zariadeniach bez ohľadu na to, aký operačný systém človek používa. Zároveň môžeme špekulovať o tom, že Samsung zjednotil prostredie Tizen a TouchWiz Essence preto, aby ľudí začal pomaly pripravovať na zmenu.

Vďaka novému súdnemu sporu medzi Apple a Samsungom boli odhalené dokumenty, ktoré vravia o tom, že Samsung chce prejsť na Tizen OS, aby predišiel ďalším súdnym sporom v budúcnosti. Zároveň ale tvrdí, že to nespraví so všetkými zariadeniami, keďže Galaxy Note a Galaxy S5 patria medzi najdôležitejšie zariadenia s Androidom na trhu. Odchod Samsungu z Androidu by však predstavoval tvrdú ranu pre Google. Tým, že by Samsung skončil s vývojom telefónov s Androidom, by došlo k dramatickému oslabeniu Androidu na trhu, keďže Samsung má až 65% podiel vrámci všetkých Android zariadení na svete. Tichý prestup na Tizen by mu tak vedel zabezpečiť veľmi silnú pozíciu na trhu a jeho systém by sme mohli naozaj považovať za konkurenciu pre Android a iOS.

*Zdroj: TizenIndonesia.blogspot.co.uk

Dnes nejčtenější

.