Zavřít reklamu

Samsung Z (SM-Z910F) ikonaSamsung dnes definitívne predstavil svoj prvý smartfón s operačným systémom Tizen OS. Nový telefón Samsung Z sa má začať predávať v Rusku už behom 3. štvťroku 2014, pričom Samsung ešte cenu telefónu neoznámil. Čo ale vlastne tento telefón ponúka? Predovšetkým úplne iný dizajn, než aký sme mohli vidieť u telefónu ZEQ 9000, ktorý mal byť prvým Tizen smartfónom.

Z dizajnového hľadiska môže telefón ľuďom pripomínať upravenú verziu Nokie Lumia 520 s krytom, ktorý imituje koženku. Telefón má teda hranaté rohy a zaoblený zadný kryt, ako môžete vidieť na fotkách nižšie. Samsung Z je podľa slov Samsungu telefónom, ktorý určite prekvapí ak ide o výkon. Tvrdí, že Tizen bol navrhnutý tak, aby ponúkol vysokú plynulosť a vylepšenú správu pamäte. Rovnako ponúka kvalitnú užívateľskú skúsenosť pri prehliadaní internetu a pomerne známe prostredie s možnosťou ďalšej úpravy pomocou vstavaných tém. Aký je rozdiel v plynulosti medzi Tizenom a distribúciou Android + TouchWiz, ešte nevieme.

Samsung Z ďalej disponuje 4.8-palcovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 1280 × 720 bodov. V jeho vnútri sa ďalej ukrýva štvorjadrový procesor s frekvenciou 2,3 GHz a 2 GB RAM. Okrem toho vo vnútri nájdeme 16 GB úložisko a 2 600 mAh batériu. V konečnom dôsledku jeho špecifikácie pripomínajú akýsi mix medzi Samsung Galaxy S III, Galaxy S4 a Galaxy S5. Na zadnej strane totiž nájdeme 8-megapixelový fotoaparát, pod ktorým sa nachádza snímač krvného tepu. Po jeho boku tiež Samsung tvrdí, že Samsung Z disponuje snímačom odtlačkov prstov, aký sme mohli vidieť už u Galaxy S5. Telefón obsahuje operačný systém Tizen 2.2.1 so softvérovými funkciami S Health, Ultra Power Saving Mode a Download Booster.

Samsung Z (SM-Z910F)

Samsung Z (SM-Z910F)

Dnes nejčtenější

.