Zavřít reklamu

Samsung začal pracovať na svojom prvom 64-bitovom zariadení. Dnes ešte nie je známe, ako sa bude toto zariadenie volať, avšak zápisy na stránke Zauba.com nasvedčujú tomu, že do testovacieho strediska Samsungu v Indii dorazili prvé súčiastky pre prístroj s 64-bitovým procesorom Snapdragon 410. Jedná sa pritom o procesor, o ktorom naše zdroje dávnejšie vraveli, že má byť súčasťou Samsungu Galaxy S5 mini, no ako sa zdá, tento telefón zrejme ponúkne 32-bitový Snapdragon 400.

V čom sa teda bude schovávať 64-bitový procesor, zatiaľ nie je známe, keďže Samsung do Indie poslal iba súčiastky, nie kompletné zariadenia. Znamená to, že vývoj tohto produktu iba začal a my budeme musieť počkať ešte pár mesiacov na to, aby sme sa dozvedeli, čo je tento prístroj zač. Jediné, čo vieme, je to, že má štvorjadrový, 64-bitový procesor Snapdragon 410 (MSM8916) s frekvenciou 1.2 GHz, grafický čip Adreno 306 a podporuje 4G LTE siete. Zároveň je však možné, že Samsung nikdy nevydá takéto zariadenie, keďže do svojho strediska v Indii poslal len súčiastky pre testovacie účely. V zápisoch sa dokonca nespomína ani žiadne modelové označenie pre prístroj. Samsung Galaxy S5 mini by pritom mal mať označenie SM-G800, Galaxy S5 Active pre zmenu SM-G870.

Po boku 64-bitového prototypu však spoločnosť pracuje na niečom reálnejšom. Jedná sa o jeho prvý smartfón so systémom Tizen, ktorý vystupuje v databáze pod označením SM-Z910F. Takto „vysoko“ postavené číslo nasvedčuje, že sa bude jednať o high-end zariadenie s neznámym, zato výkonným hardvérom. Ale aj napriek výkonnému hardvéru telefón ponúkne o niečo menší displej oproti Galaxy S5. Jedná sa o displej s uhlopriečkou 4.8″, čo je displej s takmer rovnakou uhlopriečkou, akú mal Galaxy S III a akú ponúka nový Galaxy K.

*Zdroj: SammyToday (1)(2)

Dnes nejčtenější

.