Zavřít reklamu

samsung galaxy s5 activeSamsung to plánuje tento rok rozbehnúť so 64-bitovými procesormi skutočne vo veľkom a nebude sa obmedzovať len na high-end. Spoločnosť totiž podľa najnovšieho úniku pracuje na istom smartfóne strednej triedy, ktorý by mal podľa špecifikácií ponúknuť 64-bitový procesor Snapdragon 410 s grafickým čipom Adreno 306. Zariadenie je však v ostatných ohľadoch ozajstnou strednou triedou, čo bohate potvrdzuje jeho displej. Telefón má totiž 5-palcový displej s rozlíšením 960 × 540 bodov, čo je rovnaké rozlíšenie, aké v minulosti ponúkol napríklad Galaxy S4 mini alebo Galaxy Mega 5,8″.

Čo nás ale udivuje je, prečo sa v telefóne nachádza 64-bitový procesor, keď sa po jeho boku v telefóne nachádza 1 GB RAM. Je síce pravda, že technológia umožní telefónu rýchlejšie narábať s operačnou pamäťou, na druhú stranu je to z ešte stále celkom zvláštne rozhodnutie. Telefón ďalej obsahuje 8 GB úložisko, 7-megapixelový fotoaparát s možnosťou natáčať Full HD video a na prednej strane uvidíme pre zmenu 1.8-megapixelový fotoaparát s možnosťou natáčania videa v rozlíšení 1,3 megapixelu. Jedná sa tak o telefón, ktorý napriek slabšiemu displeju a malej operačnej pamäti ponúkne možnosť fotografovať a nahrávať videá vo vysokej kvalite. Podľa informácií je tu okrem iného prítomný Android 4.4.4 so softvérovou nadstavbou TouchWiz Essence. Že prístroj patrí do strednej triedy, potvrdzuje aj jeho modelové označenie SM-G5308W.

Samsung SM-G5308W

Po boku spomínaného 64-bitového zariadenia, ktorého názov nie je známy, sa v benchmarkoch objavili aj detaily o zariadení s modelovým označením Samsung SM-G8508S. Modelové označenie napovedá tomu, že zariadenie môže mať niečo dočinenia s telefónom Samsung Galaxy S5 Active (SM-G850F). Nižšie spomínaný telefón sa však odlišuje niektorými svojimi vlastnosťami, čo môže znamenať, že Samsung buďto pripravuje novú verziu telefónu alebo jeho nový derivát. Je však možné aj to, že sa jedná o prístroj, ktorý nikdy nevyjde. Podľa benchmarku by mal telefón ponúknuť 4.7-palcový HD displej, štvorjadrový procesor Snapdragon 800 s taktom 2.5 GHz, 2 GB RAM a 16 GB úložisko. Telefón ďalej disponuje 12-megapixelovým fotoaparátom s možnosťou nahrávať Full HD video. Predná kamera je rovnaká ako v Galaxy S5 a ďalších high-end smartfónoch, čiže ide o 2-megapixelový fotoaparát s možnosťou nahrávať Full HD video. Prístroj taktiež obsahuje Android 4.4.4 KitKat, čo predstavuje najnovšiu verziu KitKatu.

samsung galaxy s5 active

*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.