Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Tab SSamsung dnes v 01:00 ráno našeho času oficiálně představil svůj nejnovější produkt, a to konkrétně v poslední době snad nejdiskutovanější zařízení jménem Samsung Galaxy Tab S. Stalo se tak na události GALAXY Premiere 2014 v newyorkské aréně Madison Square Garden, kde ještě před pár dny probíhaly boje o nejvyšší trofej hokejové soutěže NHL, známou jako Stanley Cup. Tablet přichází ve dvou velikostně odlišných verzích, tedy v 8.4″ a 10.5″ verzi, obě se od sebe však liší jen několika málo aspekty, ale ten hlavní, tedy Super AMOLED display, nalezneme na obou modelech.

Samsung Galaxy Tab S je první masově vyráběný tablet na světě s AMOLED displayem, již v minulosti sice jeden takový existoval, avšak byl určen výhradně pro testování AMOLED technologie na tabletech. Co je ovšem na tolikrát zmiňovaných AMOLED displayích tak úžasného? V porovnání se snad nejpoužívanějším LCD můžeme mluvit o mnohem lepší reprodukci barev a kontrastu, zároveň je příjemnější na dotyk a i díky tomu vytváří skvělý uživatelský požitek, jež je dle slov Samsungu ještě upevňován použitím hebkého dirkovaného zadního krytu, který debutoval v dubnu/apríli na Samsungu Galaxy S5.

Samsung Galaxy Tab S

Tablet samozřejmě nedisponuje pouze displayem, v jeho útrobách nalezneme osmijádrový procesor Exynos 5420 s technologií big.LITTLE, přičemž 4 jádra Cortex-A15 jsou taktována na 1.9 GHz, zbylá čtyři jádra Cortex-A7 poté mají frekvencí 1.3 GHz. Použitým GPU se nepřekvapivě stal ARM Mali-T628, a stejně tak se předpoklady a leaky potvrdily ve spojení s 3 GB RAM. Existuje však také LTE verze obou tabletů, jenž v sobě ukrývá procesor Snapdragon 800 a GPU Adreno 330, no v ostatních specifikacích se jednotlivé verze neliší, a tak v LTE i non-LTE verzi najdeme ještě 16/32 GB interní paměti rozšiřitelné pomocí microSD, 8.0MPx zadní fotoaparát schopný natáčet ve FullHD a 2.1MPx přední kameru.

Samsung Galaxy Tab S

Nejnovější tablet od Samsungu je oproti svým předchůdcům napěchován spoustou senzorů, včetně snímače otisků prstů, který jsme mohli poprvé vidět na Samsungu Galaxy S5. Z Galaxy S5 si Galaxy Tab S převzal ještě některé funkce, a to například superúsporný režim Ultra-Power Saving Mode, režim pro děti či soukormý režim.  Samsung však na GALAXY Premiere 2014 představil i úplně novou vymoženost zvanou SideSync 3.0, pomocí které lze spárovat tablet se smartphonem a uskutečňovat tak na něm hovory, během volání má ale uživatel stále volnou ruku a může během hovoru například prohlížet internet, sledovat videa či sdílet obsah na sociálních sítích. Všechny tyto funkce běží na systému Android 4.4.2 KitKat podporovaném nejnovějším prostředím Samsung Magazine UX.

Samsung Galaxy Tab S

Že si dal Samsung se svou novou chloubou záležet dokazuje fakt, že se společnost rozhodla kooperovat s více než třiceti světovými předáky v oblasti obsahu a služeb pro mobilní zařízení, čímž byl vytvořen ultimátní tablet vhodný nejen pro domácí použití, ale i pro práci a zábavu. Na majitele po zakoupení čeká hned několik aplikací zaměřených na čtení, mezi nimiž nesmí chybět ani Kindle for Samsung, nová služba od Samsungu Papergardem magazine či tříměsíční neomezený přístup zdarma k aplikaci Marvel Unlimited od firmy Marvel. A pro vášnivé čtenáře je k Galaxy Tab S přibalen ještě zvláštní obal zvaný „Book Cover“, který nejen zařízení chrání, ale také nabízí tři různé polohy, do kterých je díky jeho rozložení možné Samsung Galaxy Tab S postavit. A aby vše nebylo jen pro čtenáře, k tabletu dostanete také ultra tenkou Bluetooth klávesnici.

Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S

Hardware a software 8.4″ varianty je napájen z baterie s kapacitou 4900 mAh, větší model potom disponuje baterií o značně větší kapacitě 7900 mAh a obě verze budou k zakoupení ve dvou barevných provedeních, tedy v titanově bronzové a bílé. Doporučená cena Samsungu Galaxy Tab S 8.4 bez LTE činí 399 Euro (cca 10 939 Kč), Samsung Galaxy Tab S 10.5 bude možné zakoupit bez LTE už za 499 Euro (cca 13 679 Kč) a všechny verze tohoto unikátního tabletu by měly být dostupné již letošní červenec/júl.

Samsung Galaxy Tab S

Dnes nejčtenější

.