Zavřít reklamu

Samsung Gear Live BlackZdá sa, že Google vydaním Android Wear dokázal, o čo majú ľudia väčší záujem. Prvé hodinky sa začali predávať asi pred týždňom, no už teraz je pre ne dostupných viac aplikácií, než pre Google Glass. Z hľadiska porovnania je to skutočne zaujímavý fakt, obzvlášť keď vezmeme do úvahy tú skutočnosť, že Google Glass sa začali predávať už pred rokom, aj keď za prehnanú cenu 1 500 dolárov. Možno práve cena produktu a to, že ich dnes vlastní len málo ľudí, zmenilo priority vývojárov a jasne určili, čo má pre nich lepšiu budúcnosť.

Za rok existencie a dostupnosti vývojárskych kitov totiž pre Glass nie je dostupných ani len 100 Glassware aplikácií, no Android Wear už zdá sa, túto hranicu prekonal. Dá sa ale povedať, že takýto výsledok sme čakali všetci. Zatiaľ čo pre Glass už začínajú vznikať obmedzenia a zákazy používania na vybraných miestach a ľudia majú kvôli nim obavy o svoju bezpečnosť, u hodiniek takýto problém nehrozí. Navyše sú asi 5-krát lacnejšie a narozdiel od Glass sú hotové.

Ďalším dôvodom pre vyššiu popularitu Android Wear je spôsob, akým sú aplikácie programované. Kým u Glass treba programovať úplne nové aplikácie, u Android Wear stačí jednoducho naprogramovať „prídavok“ pre existujúcu aplikáciu pre smartfón. Len malé množstvo aplikácií pre hodinky je úplne nových a príkladom úplne novej aplikácie môže byť Flopsy Droid. No aj v ponuke aplikácií pre Android Wear je tak trochu neporiadok. Veď len v Google Play nájdete 5 rôznych svietidiel kompatibilných s hodinkami!

Samsung Gear Live Flopsy Droid

*Zdroj: Android Central

Dnes nejčtenější

.