Zavřít reklamu

samsung galaxy mega 2Vydanie Samsung Galaxy Mega 2 je prakticky za rohom a vďaka zdrojom serveru SamMobile sa tentoraz na internete objavili detailné informácie a zaujímavosti o telefóne, ktorý spoločnosť pripravuje. Telefón nesie označenie SM-G750F a interne je zatiaľ označovaný ako Vasta. Vo finálnej podobe sa ale bude telefón volať Galaxy Mega2 a okrem iného sa bude predávať v Európe, pričom európska verzia ponúkne zatiaľ nepredstavený procesor Samsung Exynos 4415 so štyrmi jadrami a frekvenciou 1.4 GHz.

Vyvrátili sa tak špekulácie o použití procesoru Snapdragon, ktorý síce bude použitý v niektorých verziách telefónu, ale nie v tej európskej. Okrem toho ponúkne telefón štvorjadrový grafický čip Mali-400 MP4 a operačnú pamäť o veľkosti 2 GB. Na zadnej strane telefónu sa bude nachádzať 12-megapixelový fotoaparát s podporou nahrávania Full HD videa pri 30 fps. Či sa Samsung rozhodne použiť 5-megapixelový predný fotoaparát, nie je známe. Telefón ale obsahuje nemilé prekvapenie v podobe 8 GB úložiska, ktoré je našťastie možné rozšíriť pomocou microSD karty.

Samsung Galaxy Mega2 nakoniec disponuje 5.99-palcovým displejom s rozlíšením HD, čiže 1280 × 720 bodov. Zariadenie nebude obsahovať snímač odtlačkov prstov ani snímač krvného tepu. Telefón bude ďalej obsahovať IR snímač určený pre ovládanie televízoru s pomocou aplikácie Samsung Smart Control a má ponúknuť niekoľko kľúčových softvérových funkcií. Tie majú údajne slúžiť k zjednodušeniu ovládania telefónu jednou rukou, čo môže naznačovať, že Samsung tu použije režim „Ovládanie jednou rukou“, ktorý predstavil ako súčasť Galaxy S5. Prítomný má byť aj Easy Side Panel, ktorý na ľavom alebo pravom boku displeja zobrazí navigačné tlačidlá, pričom užívateľ si môže sám nastaviť, na ktorej strane chce mať tieto tlačidlá.

Samsung Galaxy Mega2 firmware

*Zdroj: SamMobile

 

Dnes nejčtenější

.