Zavřít reklamu

Samsung ExynosJak si mnozí zajisté všimli, Samsung jeho předešlé vlajkové lodě vydával snad vždy ve dvou odlišných variantách. První z nich byla exkluzivní pouze pro vybrané státy a měla v sobě zabudovaný Exynos procesor přímo od jihokorejského výrobce, přičemž druhá varianta byla určena pro celosvětový trh a v jejích útrobách se ukrýval procesor většinou vyrobený Qualcommem. S příchodem nové generace v podobě Galaxy S6 ale přišly změny, změny které mimo jiné zapříčinily to, že Samsung svůj nový Galaxy S6 a S6 edge vydává globálně už pouze v Exynos variantě, neboť aktuální řada Snapdragon 810 je, jak se Samsung vyjádřil, „na nic“.

V tomto směru ale změny zjevně nekončí. Jak se totiž zdá, jihokorejský gigant už v příští generaci Exynos procesorů použije i vlastní vylepšená jádra s názvem „Mongoose“, a to pochopitelně namísto dosavadních ARM Cortex-A72. Mongoose budou disponovat taktem 2.3 GHz a při single-core benchmarku od Geekbench již se svými zhruba 2200 body o celých 45 % překonala i aktuální Exynos 7420, který se nachází právě v Galaxy S6 a v nedávných testech jednoznačně předčil (ne-li dokonce zesměšnil) všechny své konkurenty.

Nakonec by bylo dobré poukázat na fakt, že se Samsung se svými Mongoose jádry Qualcommu poněkud vysmívá, tedy alespoň co se pojmenování týče. Zatímco Qualcomm totiž nazývá svá vlastní jádra jako „Krait“, což v překladu znamená krajta (vysoce jedovatý asijský had), Mongoose znamená v překladu „mangusta“, tedy zvíře, jež je známé svou zálibou v lovení hadů, a to i těch jedovatých, jako je krajta.

Samsung Exynos

*Zdroj: GSMArena

Dnes nejčtenější

.