Zavřít reklamu

Samsung Developer Conference 2014Praha 13. listopadu 2014 – Nejlepší vývojáři z celého světa se účastní již druhého ročníku Samsung Developer Conference. Společnost Samsung představila nové platformy a příležitosti zaměřené na inovace zlepšující životní styl spotřebitelů prostřednictvím otevřené spolupráce
s vývojáři. Jedná se zejména o nové softwarové nástroje a technologie zaměřené na pokrok v oblasti zdraví, chytrých domácností, nositelných zařízení a virtuální reality.

„Společnost Samsung klade velký důraz na vývoj nových nástrojů a technologií. Těší nás spolupráce s mnoha významnými vývojáři, kteří vytváří inovativní řešení, jež v konečném důsledku zlepšují životní styl spotřebitelů. Toto je cesta, kterou chceme pokračovat i nadále,“ říká Won-Pyo Hong, prezident Samsung Media Solutions Center.

Digital Health: Zdraví

  • Samsung Digital Health (SDH) Platform SDK poskytuje vývojářům možnost zaměřit se na informace o zdraví spotřebitele, jako jsou aktivita, cvičení, konzumace potravin a další. Navíc synchronizuje informace se serverem Samsung Cloud a účtem Samsung Account. Služby a aplikace tak lze připojit k platformě SDH, v rámci které mohou uživatelé využívat kvalitní služby od partnerů společnosti Samsung z oblasti zdravotnictví.
  • Otevřenou referenční platformu Simband si nyní mohou objednat vývojáři, kteří chtějí navrhovat senzory a algoritmy založené na této platformě. Simband je otevřená hardwarová referenční koncepce pro technologie nositelných zařízení. Je schopná integrovat nejmodernější technologie snímání na světě.
  • SDK pro Samsung SAMIIO, otevřenou cloudovou softwarovou platformu, která je schopna pro potřeby analýzy propojit fragmentovaná data z různých zdrojů.
  • Nový bio procesor značky Samsung umožňuje tvůrcům zařízení snadno přidávat monitorování zdraví do jejich inteligentních nositelných zařízení příští generace.
  • Samsung rozšiřuje svou doménu z osobního wellness na preventivní zdravotnické služby pomocí budování vztahů s poskytovateli služeb z odvětví lékařství, pojišťovnictví a zdravotní péče.

Samsung Simband

Smart Home: Chytrá domácnost

Samsung pokračuje v rozšiřování své vize pro chytré domácnosti, a to prostřednictvím své vlastní iniciativy Smart Home a také SmartThings. Platforma Samsung Smart Home je navržena pro získávání zkušeností s chytrou domácností. Vývojářské nástroje, jako například beta verze Smart Home SDK, umožňuje zákazníkům ovládat domácí spotřebiče, které podporují toto SDK, přes televizor Samsung Smart TV nebo smartphone.

Vývojářské prostředí SmartThings nově integruje vybrané spotřebiče Samsung. Má za cíl podpořit otevřený ekosystém produktů a zkušeností v chytré domácnosti, a ve výsledku vést ke komplexní chytré domácnosti.

smartthings_devices_press

Nositelná zařízení a virtuální realita

  • Gear S SDK umožňuje vývojářům vytvářet unikátní aplikace, které využívají data z mobilní sítě a GPS obsáhlejší notifikace a pokročilé uživatelské rozhraní zařízení.
  • Gear VR Innovator Edition, poháněný technologií od společnosti Oculus, spojuje dlouhodobé zkušenosti z hraní her s komunitou vývojářů a technologiemi virtuální reality pro získání zcela nového mobilního zážitku z virtuální reality.

„Oculus a Samsung společně vytvořily zcela unikátní produkt Gear VR Innovator Edition. Virtuální realita je jako nová technologie a médium sice stále v plenkách, nemůžeme se však dočkat, až uvidíme, co komunita na této nové platformě vytvoří a bude sdílet se světem,“ řekl Brendan Iribe, generální ředitel společnosti Oculus.

V průběhu konference se koná mnoho přednášek, na kterých se účastníci seznamují s novými vývojářskými nástroji, například se Samsung TV SDK založeném na Titzen, s Multi-screening Gaming Platform a EDU SDK.

Samsung Gear VR (SM-R320)

O Samsung Developer Conference

Druhý ročník konference Samsung Developer Conference se koná od 11. do 13. listopadu 2014 v Moscone West v San Franciscu v Kalifornii. Více než 200 přednášejících společnosti Samsung a jejích obchodních partnerů celkem poskytne více než 100 přednášek napříč 12 tematickými okruhy. Aktuální dění sledujte na @SamsungDevelopers a pomocí hashtagu #SDC2014 na Facebooku a Google+. Pro více informací navštivte http://samsungdevcon.com.

Samsung-Developers-Conference

Dnes nejčtenější

.