Zavřít reklamu

Samsung Proximity iconPoznáte Apple iBeacon? Dnes dostal konkurenta. A to priamo od Samsungu. Pretože Samsung dnes predstavil vlastný upozorňovací systém založený na polohe. Bol spravený špeciálne tak, aby vám upozornenia mohli posielať aj predajcovia. To znamená, že celý systém je priamo zameraný na Vašu polohu a podľa nej vás môže upozorňovať napríklad na produkty v ponuke obchodu, v ktorom práve ste. Môžu to však byť aj príjemnejšie upozornenia ako napríklad presná navigácia ku vášmu sedadlu v divadle alebo na štadióne. Samsung to nazval Proximity.

A ako to vlastne funguje? Trik spočíva v tom, že na daných lokalitách sa budú nachádzať zariadenia s technológiou Bluetooth LE, ktoré začnú komunikovať s vašim mobilom akonáhle prídete dostatočne blízko. Ako už bolo spomenuté, takáto služba už existuje rok od Applu a ten ju sprístupnil aj užívateľom Androidu. iBeacon však nezožal očakávanú slávu a preto šancu využil Samsung. Jedná sa hlavne o to, že Apple od Vás vyžadoval danú aplikáciu na komunikovanie s týmito zariadeniami. To znamená, že ak ste išli napríklad do divadla a chceli si nájsť svoje miesto pomocou tejto technológie, museli ste si stiahnuť aplikáciu toho daného divadla.

To však Samsung jednoducho vyriešil a všetko je centralizované do jednej aplikácie nazývanej Proximity, podľa názvu celého tohto projektu. Toto zaujalo naozaj veľa ľudí a aj veľmi veľa predajcov. Bohužiaľ Samsung neupresnil dátum, kedy túto službu uvoľní do obehu. Momentálne ale jedná s predajcami, obchodmi a firmami, ktoré by mohli technológiu začať využívať.

Samsung Proximity

Dnes nejčtenější

.