Zavřít reklamu

Samsung hodinkyJe fakt, že inteligentní hodinky, jejichž trh Samsung již nějaký ten pátek bezkonkurenčně vede, jsou po funkční stránce velice praktické a svým majitelům mimo jiné šetří i čas, přecijen spoustu potřebných věcí mají přímo na ruce. Bohužel, jelikož se jedná o poměrně malá zařízení, kapacita baterie a následně i její výdrž nepatří zrovna mezi pozitivní stránky tohoto vynálezu, o čemž jsme se přesvědčili i my v naší recenzi na Samsung Gear S, první hodinky od Samsungu se slotem pro SIM kartu. S novými hodikami „Orbis“, které Samsung pravděpodobně představí v březnu/marci na veletrhu MWC 2015 a jejichž design bude na rozdíl od ostatních kulatý, však zjevně v tomto směru přijde revoluce.

Jak totiž s odvoláním na interní zdroje tvrdí zahraniční portál SamMobile, Orbis, jak je připravovaným hodinkám přezdíváno, budou disponovat možností bezdrátového nabíjení, čímž nepochybně ulehčí jejich majitelům spoustu práce. A co více, na rozdíl od některých smartphonů přijde bezdrátové nabíjení v originální verzi hodinek. Otázkou ovšem stále zůstává, jak vyřeší Samsung bezdrátové nabíjení po designové stránce, jak již totiž bylo zmíněno, Orbis a inteligentní hodinky obecně jsou poměrně malé, no pokud půjde v podobných stopách jako Motorola, která to s jejími Moto 360 vyřešila vskutku bravuerně, nemáme se čeho obávat.

Více informací o projektu Orbis zatím nevíme, jak se ale nedávno ukázalo, měli bychom od těchto hodinek očekávat možnost ovládání pomocí otáčivého kroužku na těle a digitální korunku, se kterou jsme se v hardwarové podobě dosud setkávali převážně na klasických hodinkách. Žádné další specifikace zatím bohužel zveřejněny nebyly.

Samsung hodinky

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.