Zavřít reklamu

Samsung Transfer patentZatiaľ sa žiadnemu výrobcovi smartfónov nepodarilo prísť s riešením na kopírovanie domovskej obrazovky. Na túto možnosť sme tak trocha netrpezlivo čakali. Od spoločnosti Google sme očakávali, že vlastným dôvtipom príde na to, čo ešte užívateľom Androidu chýba. Samsung predstavil detaily svojho patentu, ktoré by mali užívateľovi dovoliť nakonfigurovanie domácej obrazovky a následný prenos do ďalšieho zariadenia. Údaje o patente sú veľmi konkrétne, čo sa týka procesu prenosu.

Abstraktný pohlaď na celú vec však odhaľuje niekoľko možných scenárov.

  • Meníte svoj starý Samsung za nový? Softvér sa vás môže spýtať, či má nainštalovať tie isté aplikácie, ktoré ste mali v starom telefóne. Stačilo by k tomu len prihlásenie na svoj Samsung alebo Google účet.
  • Máte svoj telefón v oprave a v náhradnom by ste chceli tie isté nastavenia a aplikácie? Nie je problém.
  • Chcete si doladiť svoj Android a nie len skopírovať? Aplikácia vám to dovolí. Po doladení stačí preniesť na svoj nový telefón.

Toto sa môže zdať ako ideálne riešenie pre obyčajných spotrebiteľov, ale takisto aj pre podniky. Pre bežných spotrebiteľov bude jednoduchší prechod od zariadenia k zariadeniu. Pre podniky a veľké korporácie bude veľká výhoda optimalizácia systému pre svoje vlastné účely. Aby sme však nedávali všetku zásluhu len Samsugu. Google Play už ponúka aplikácie tohoto typu od nezávislých vývojárov ako napríklad: Nova Launcher, Apex Launcher a iné. Tieto aplikácie ponúkajú určitú formu zálohy. Bude veľmi zaujímave sledovať, čo sa s týmito aplikáciami stane, keďže Samsung vlastní veľmi presný a tvrdý patent.

Nejasná je tiež implementácia tejto funkcie do jadra Androidu zo strany Google. Samsung a Google síce majú vzájomnú patentovú dohodu ktorá trvá už 10 rokov, ale je tu možnosť že tento patent by bol vynechaný z dohody. Pre Samsung by to bola obrovská výhoda oproti konkurencii. Ako majiteľ a fanúšik Samsungu ma tento patent veľmi potešil, už sa nemôžem dočkať momentu kedy si ho budem môcť vyskúšať.

Samsung Home Screen Transfer Patent

Samsung Desktop Transfer

*Zdroj: phandroid.com

Dnes nejčtenější

.