Zavřít reklamu

Samsung Smart TVSamsung dnes upresnil pravidlá o ochrane súkromia u svojich Smart TV. Reaguje tak na obavy užívateľov, ktorí vinili Samsung z toho, že ich jeho televízory odpočúvajú. Spoločnosť totiž priamo v zásadách o ochrane súkromia uvádzala, že by ste pred televíziou nemali spomínať osobné alebo akékoľvek iné intímne informácie, keďže tie môžu byť odosielané spolu s hlasovými príkazmi tretím stranám, ktoré využívajú zozbierané dáta na zlepšenie funkcie rozpoznávania hlasu a hlasového ovládania.

Samsung vtedy ozrejmil, že dáta sú šifrované, aby k ním nemohol pristupovať ktokoľvek a zároveň dodal, že v prípade obáv môžu užívatelia vypnúť hlasovú funkciu, respektíve odpojiť Smart TV od internetového pripojenia a ponechať ju offline. Zdá sa však, že to príliš nezabralo a preto Samsung na svojom blogu vydal článok, v ktorom informuje o tom, ako to v skutočnosti je s „odpočúvaním“. Spoločnosť vysvetľuje, že televízory v žiadnom prípade nemonitorujú vaše konverzácie, ale snažia sa detegovať, kedy poviete nejaký hlasový príkaz.

Funkcia Voice Recognition funguje dvoma spôsobmi. Prvý je ten, že sa priamo v Smart TV nachádza mikrofón, ktorý sleduje predom stanovené hlasové príkazy na zmenu hlasitosti alebo televízneho kanálu. Tieto príkazy nie sú ukladané ani vysielané. Druhý mikrofón sa nachádza v diaľkovom ovládači a ten už vyžaduje spoluprácu so vzdialeným serverom na vyhľadávaie obsahu – ale vyžaduje aktiváciu tlačidlom. Sú to práve tie inteligentné funkcie ako vyššie spomínané odporúčania dobrých filmov, kedy sa jednoducho televízia musí spojiť so serverom, aby našla filmy alebo ďalší obsah hodnotený užívateľmi napríklad na IMDB alebo RottenTomatoes. Funguje to na rovnakom princípe ako hlasové služby na mnohých smartfónoch a tabletoch.

Samsung Smart TV

*Zdroj: Samsung

Dnes nejčtenější

.