Zavřít reklamu

Samsung Galaxy S5 ActivePo dvoch rokoch sa Samsung rozhodol opäť vzkriesiť značku odolných telefónov Xcover a už v týchto dňoch si pripravuje smartfón Galaxy Xcover 3 s početným množstvom noviniek. V prvom rade, bude sa jednať o model nižšej strednej triedy a nepôjde o high-end smartfóny ako tomu bolo pri modeloch S4 a S5 Active. Tým pádom bude nový Xcover lacnejší, cenovo dostupnejší a ak ste rybár či vojak, ktorý potrebuje odolný ale zároveň celkom lacný mobil, tak bude Xcover 3-ka to pravé orechové.

V prvom rade je telefón robustný a s vysokou pravdepodobosťou ponúkne tradičnú odolnosť voči vode IP67, ktorá zaručuje, že telefón prežije pol hodinu v hĺbke 1 metra. Samozrejmosťou je aj zvýšená odolnosť voči prachu a vďaka jeho konštrukcii bude odolnejší pri pádoch (nemusí to platiť o displeji, ale tak to platí u každého smartfónu). Zadná časť telefónu je drsnejšia, čím sa zlepšuje držateľnosť mobilu v ruke, zabraňuje jeho kĺzaniu. Terénny mobil ponúka opäť fyzické tlačidlá namiesto senzorových, tak ako všetky predošlé modely Xcover a Active. Otázkou je, ako pevne bude držať zadný kryt, keďže narozdiel od Xcover 2 sa tu nenachádza skrutka, ktorá by upevnila kryt na svojom mieste.

Ďalej tu sú informácie o hardvéri. Model Samsung Galaxy Xcover 3 (SM-G388F) má disponovať 4.8-palcovým displejom s rozlíšením 800 x 480 bodov, 64-bitovým štvorjadrovým procesorom Marvell Armada s frekvenciou 1.2 GHz, 1 GB RAM a 8 GB interným úložiskom. Toto úložisko bude možné pravdepodobne doplniť o microSD kartu. Mimochodom, veľkou výhodou je prítomnosť Androidu KitKat, takže presúvanie aplikácií na pamäťovú kartu už nebude robiť problém, kým u modelu Xcover 2 to problém robilo. Čo nemusí potešiť, je rozlíšenie fotoaparátu, ten má len 5 megapixelov, ale má LED blesk. Predný fotoaparát má potom rozlíšenie 2 megapixely.

Samsung Galaxy Xcover 3Samsung Galaxy Xcover 3

*Zdroj: GSMarena

Dnes nejčtenější

.