Zavřít reklamu

CyanogenMod_LogoJe pravda, že pro mobilní divizi Samsungu nebyl rok 2014 zrovna tím nejúspěšnějším. Prodeje společnosti se za zmíněný rok oproti předchozímu podstatně propadly, což je výsledek rychle narůstající popularity levnějších výrobců a také Applu, jež loni se svým iPhone 6 a iPhone 6 Plus sklidil značný úspěch. No přestože se situací Samsung dělá, co může, CEO Cyanogenu Kirt McMaster předpovídá, že jihokorejský výrobce bude do pěti let poražen svou konkurencí.

Tedy nejen Samsung. V nedávnem rozhovoru s portálem Business Insider se McMaster vyjádřil, že většina vedoucích výrobců, mezi které se tedy řadí i Samsung, půjde do pěti let ke dnu. A to dokonce i Apple, který prý položí jeho nízká konkurenceschopnost na trhu s low-end zařízeními.

Při vysvětlování, co povede k pádu Samsung, poukázal McMaster na Research in Motion (BlackBerry), který byl až do roku 2011 též jedním z předáků trhu. Po rapidním poklesu podílu na trhu se však již „nezvedl“ a právě to podle něj hrozí Samsungu. Zároveň pak upozornil na fakt, že třeba Micromaxu stačilo loni pouze osm měsíců na to, aby na indickém trhu s mobilními zařízeními sesadil původně jasnou jedničku – Samsung. A je prý pouze otázkou času, než se tento jev zopakuje i v dalších zemích.

Ovšem při pohledu na novou vlajkovou loď v podobě Galaxy S6 a jeho variantu Galaxy S6 edge, jež Samsung představil teprve před týdnem, by nebylo na škodu se zamyslet nad tim, jak vážně máme brát slova nejvýše postaveného muže Cyanogenu. Galaxy S6 totiž oproti jeho loňskému předchůdci přichází s inovacemi, se kterými všem svým konkurentům nastavuje velmi vysokou laťku a nemá smysl pochybovat o tom, že ostatní letošní novinky od Samsungu se ponesou v podobném duchu.

cyanogen

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.