Zavřít reklamu

Zatímco trhu smartphonů Samsung vládne tvrdou rukou, v případě tabletů tomu tak v žádném případě není. Jeho tablety se totiž za udavače trendů tabletového trhu označit rozhodně nedají a již řadu let spíš paběrkují ve stínu Applu a jeho iPadů. To by však rád Jihokorejský gigant změnil a to zřejmě již v létě. 

Podle informací od zdrojů portálu GalaxyClub chystá Samsung zřejmě na srpen novou generaci svého tabletu Galaxy Tab. Ta ponese název Galaxy Tab S7 a minimálně ve dvou věcech iPady Pro od Applu překoná. Tou první má být podpora 5G sítí, kterou by měl tablet dostat zřejmě na všech trzích světa, což by z něj dělalo velmi zajímavý produkt. Nejnovější iPady Pro totiž disponují jen LTE konektivitou, která je svým způsobem omezuje. Druhým velmi zajímavým bonusem u Galaxy Tab S7 pak má být stylus implementovaný přímo do jeho těla. To jinými slovy znamená, že jej nebude nutné dokupovat jako například Apple Pencil. Uživatel tak ušetří a zároveň si užije perfektní komfort. 

Další zajímavostí ohledně novinky jsou pak zprávy o její úhlopříčce. Zatímco Galaxy Tab S6 dorazil v 10,5”, novinka se má představit hned ve dvou velikostech – konkrétně 11” a 12,4”. I v tomto směru tak zcela evidentně vyráží do boje proti iPadům Pro, které se vyrábí v 11” a 12,9”. Od těch si pak částečně S7 vypůjčí i design s úzkými rámečky, který se nicméně začíná pomalu ve světě prémivoých tabletů stávat standardem. 

Jelikož je do představení nového Galaxy Tab S7 ještě relativně dlouhá doba, dá se očekávat, že se v následujících měsících objeví celá řada nových úniků informací, které jej poodhalí ještě podrobněji. Už nyní se nicméně zdá novinka nanejvýš zajímavá a Applu zaručeně přidělává vrásky na čele. Pokud u ní totiž Samsung nasadí zajímavou cenovku a vybaví ji výkonným čipsetem a dostatečnou RAM pamětí, mohla by být skutečně nepříjemnou konkurencí. 

Dnes nejčtenější

.