Zavřít reklamu

TouchWizZatímco spousta odpůrců Samsungu viní tuto společnost z toho, že nově představený Galaxy S6 je vlastně pouze okopírovaný iPhone 6, někteří se zaměřili na nový TouchWiz, se kterým aktuální vlajková loď přichází. A naskytla se otázka. Je nový TouchWiz inspirovaný jednou z nejžhavějších novinek Androidu 5.0, tedy Material Designem od Google nebo se Samsung řídil podle sebe a svou nadstavbu stylizoval podle operačního systému Tizen?

Na to se rozhodl odpovědět interní zdroj z Tizen Indonesia. Podle něj se Samsung při vytváření nového TouchWizu inspiroval právě Tizenem, což dokazuje hned několik aspektů. Prvním a hlavním z nich je použití světlých barev, které dělají novou verzi TouchWizu o 40 % světlejší, než jeho předchůdce, ty totiž v Material Designu budete hledat těžko, Google dal totiž zjevně přednost výrazně sytým barevným odstínům.

Dále se nový TouchWiz podobá své Tizenové verzi v avatarech a ikonkách, ty jsou totiž převážně kulaté, zatímco Material Design používá čtvercové. Nakonec tu pak máme aplikaci kontakty, která na Galaxy S6 mnohem více připomíná tu, kterou nalezneme na Tizen smartphonu Samsung Z1 než tu, se kterou přichází telefony s čistou verzí Androidu 5.0 Lollipop. A ani to vlastně není vše, z Tizenu na „androiďácký“ Galaxy S6 přešly i motivy, díky kterým si uživatel může podle libosti měnit barevná schémata, ikonky, fonty a spoustu dalšího, jednoduše si svůj smartphone přizpůsbit zcela podle sebe.

Z toho tedy zjevně vyplývá, že TouchWiz UI na Galaxy S6 je na rozdíl od některých tvrzení jasným dalším krokem Samsungu, jak se opět o něco více vzdaluje Googlu, respektive Androidu. To ale ve finále není žádní velká novinka, jihokorejský gigant tak totiž činí už poměrně dlouho.

Samsung Z1 TouchWiz

*Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.