Zavřít reklamu

Podle oficiální tiskové zprávy, jihokorejská společnost úspěšně dokončila testy prototypu 5G sítě, na kterých momentálně spolupracuje také s firmou China Mobile Research Institute. Tyto dvě společnosti společně spolupracují již od června tohoto roku, kdy pracují na vývoji 5G mobilní sítě. 

Během testů, které byly omezeny pouze pro Peking, Samsung potvrdil hned dvě klíčové technologie pro 5G. První z nich je prostorová modulace. Jedná se o způsob, díky kterému dojde ke zvýšení rychlosti přenesených dat, a to bez zvýšená samotných požadavků na šířku pásma. Druhou věcí je FBMC (Filter Bank Multicarrier). Je to nový způsob dělení nosných signálů na různých kanálech, a to za stavu stejného frekvenčního spektra.

Obě tyto technologie byly testovány na frekvenci 3,5 GHz. Tak vysoká frekvence pro koncové zákazníky znamená jediné – velmi dobré pokrytí, které bude vhodné například pro metropolitní oblasti, kde je mnoho buněk.

Bohužel je tu i jedno velké proti, protože takto vysokou frekvenci nebude takřka možné využívat venku, respektive pod širým nebem. Je tedy více než pravděpodobné, že pokrytí bude příliš omezené. Samsung také pracuje na výkonu propustnosti, aby zjistil, kolik dat je možné spustit v systému bez jakýchkoliv problémů.

5g-network-2

Zdroj: Phonearena

Dnes nejčtenější

.