Zavřít reklamu

Pokud jde o výdrž baterií jsou na tom smartphony stále lépe. Většina obstará provoz běžnému uživateli na jeden den v lepším případě u méně náročných majitelů na dva. Jistý odvážlivec se rozhodl nainstalovat 30 000 mAh baterii do svého telefonu Samsung, který tak strčí do kapsy jakýkoli jiný telefon.

Uživatel Redditu u/Downtown_Cranberry44 vzal svůj Galaxy A32 5G, tedy smartphone střední třídy, který dnes můžete pořídit za přibližně 6 000 Kč, a výrazně prodloužil výdrž baterie tím, že navýšil její kapacitu takřka na šestinásobek.

Samsung Galaxy A32 5G disponuje 5 000 mAh, což není zrovna málo ani podle moderních standardů. Většina dnes prodávaných smartphonů se pohybuje s kapacitou okolo 3 500 až 4 500 mAh. Pro představu současná nejvyšší řada iPhonu Pro Max od Applu má 4 323 mAh. S výchozí baterií je tedy Galaxy A32 5G pro většinu lidí zařízením, které nabíjejí v noci, někteří dokonce jedenkrát za dva dny.

S neuvěřitelnou 30 000 mAh baterií, by měl tento telefon šanci vydržet více než týden nebo dokonce dva, ovšem jen samotné úplné nabití trvalo sedm hodin a výsledek nepůsobí příliš estetickým dojmem.

Veškerou extra kapacitu přidaly modifikovanému Galaxy A32 5G baterie Samsung 50e, které se prodávají přibližně za 5 dolarů kus, podle toho, kde nakoupíte. S touto úpravou telefon váží téměř půl kila a je přinejmenším robustní. Jako příjemný bonus má však dva výstupní porty USB-A pro nabíjení dalších zařízení a vstupy USB-C, micro USB a Lightning.

Lze vyjmenovat množství důvodů, proč takové vytunění nestojí za to. Když pomineme bezpečnostní stránku, protože taková úprava, i když má pevný kryt, je samozřejmě mnohem náchylnější na poškození, je tu především značná nepraktičnost, rozměry i hmotnost. Kromě toho například v USA Úřad pro bezpečnost v dopravě (TSA) zakazuje  nástup na palubu letadla s bateriemi této velikosti a dovoluje maximální kapacitu 27 000 mAh, což je také důvod, proč mnoho velkých power bank končí na této hodnotě.

Jde samozřejmě spíš o úsměvnou zajímavost a tedy pokoušet se o něco podobného rozhodně nedoporučujeme.

Dnes nejčtenější

.