Zavřít reklamu

Společnost Samsung je na českém trhu známá zejména díky prvotřídní elektronice, která se, ač občas mívá drobná vzplanutí, řadí mezi absolutní špičku ve své třídě. Nedílnou součástí úspěšného marketingu je také sponzorství a s ním spojená reklama. Průnik znaku modré elipsy s bílým nápisem již do všech sociálních sfér je k nezastavení. Stíháte vůbec vnímat, na čem všem se Samsung podílí?

Sport na čelních příčkách
Vůbec největší část sponzorství, kterou se Jihokorejská firma prezentuje, bezpochyby patří do oblasti sportu. V letošním roce se nakupila celá řádka událostí, na kterých logo či nápisy Samsung lemovaly nejednu reklamní zónu. Vůbec největší letošní událostí byly bezpochyby olympijské hry, které hostilo Rio de Janeiro. Na samotných hrách se pak vyskytli i jednotliví sportovci, kteří jsou v úzkém vztahu s výrobcem elektroniky. Jedním z nejznámějších je brazilský fotbalista Junior dos Santos známý spíše pod pseudonymem Neymar. Ten se jako správný kapitán ujal na domácí půdě svého národního týmu a dotáhl jej až k zisku zlatých medailí, které vydřeli po pokutových kopech v utkání s Německem.

brasil_conquista_primeiro_ouro_olimpico_no_futebol_1039247-20082016-_mg_3424

Ještě větší počet medailí však vytěžil sprinterský fenomén doby Usain Bolt. Ten dokázal potřetí získat hned tři zlaté medaile z této vrcholné mezinárodní akce a spokojeně se tak mohl odporoučet do olympijského důchodu. Ukázkou královského sponzorství jsou například mobilní telefony nejvyšší třídy ve speciální olympijské úpravě, které všichni sportovci v Brazílii obdrželi. Podobně štědrého sponzorství se dočkala i paralympiáda, její mládežnická verze nebo univerziáda.

1024px-boltbeijing

Je to nicméně právě atletika, kde Samsung vsází na svou prezentaci snad vůbec nejvíce. Ať již se jedná o mistrovství světa, jeho halové podání či Diamantovou ligu, vždy nabízí live výsledky alespoň letmý pohled na modré a bílé barvy společnosti. Neméně významné jsou však pohledy na fotbalová klání, kde jsou dalšími partnery Samsungu například Lionel Messi a celá španělská nejvyšší soutěž, nebo třeba týmy Realu Madrid a Juventusu Turín. Svou fotbalovou roli u společnosti bezpochyby hraje i jiná legenda zelených trávníků David Beckham.

Lokální podpora přináší své ovoce
I tenisové kurty mají od jihokorejské společnosti zelenou, své o tom ví třeba Maria Sharapovová, Ana Ivanović nebo Li Na. Pozadu nezůstává ani hra pod visutými koši. Nejen prestižní americká NBA s hvězdou LeBronem Jamesem, ale i mistrovství Evropy nebo světový šampionát 3 na 3 sdílí společného sponzora. Ze světových událostí nemůže chybět ani golfový turnaj PGA nebo baseballová Major League.

Ve výčtu klubů, které možná nemají světový věhlas, zato pak jsou se společností přímo spojené, patří fotbalový tým Suwon Bluewings, baseballový Daegu Lions či volejbaloví Daejeaon Bluefangs z Jižní Koreje.

aguileon-2

Kultura rozhodně není opomíjená
Podporu a prezentaci společnosti mají také nespočetné hudební události. Jednou z největších v posledních letech bylo spojení s hudební princeznou z Barbadosu Rihannou. Její světové turné Anti trvalo více než 8 měsíců a skončilo teprve nedávno. Hostilo v součtu 75 míst, z nichž největší podíl na této sumě mělo 43 představení v Americe, Evropa pak byla poctěna jedenatřiceti a Asie skromnou jednou událostí v Abu Dhabi. Ani k České republice se Rihanna neotočila zády, a i přes drobné komplikace s termínem a místem události se nakonec červencový koncert téměř vyprodal.

I během této koncertní šňůry se nakonec ukázalo, že Samsung pomáhá světu ubírat se novými směry a dopřává svým zákazníkům každodenní zážitky. Který z nejnovějších technických produktů usnadňuje vám objevování nových možností?

Dnes nejčtenější

.