Zavřít reklamu

Nový americký prezident Donald Trump se musí vzdát svého Android telefonu před nástupem do Bílého domu. Důvodem je bezpečnost, protože Trump momentálně používá telefon z řady Galaxy od Samsungu, který pochopitelně běží na systému Android, jenž není pro hlavu USA dostatečně zabezpečený. Prezident dostane speciálně upravené a zašifrované zařízení od Secret Service spolu s novým číslem, které budou znát jen vybrané osoby.

Podle Associated Press přejde Trump ze svého oblíbeného Samsungu na zcela nové zařízení. O jaké přesně půjde, se ale neví. Už je teď je ovšem více než jasné, že telefon s operačním systémem Android to určitě nebude.

O Baracku Obamovi, který se stal americkým prezidentem v roce 2009, je všeobecně známo, že se odmítal vzdát svého BlackBerry. Po více než dvou měsících diskuzí a zvažování mu nakonec bylo povoleno si telefon nechat, ale bylo potřeba na něm provést určité modifikace a tím jej zabezpečit. Obama však nakonec přešel z BlackBerry na iPhone, který byl ale také speciálně upravený, tudíž si bývalý prezident podle vlastních slov ani nemohl stahovat aplikace nebo přehrávat hudbu. V podstatě si prý mohl číst jen novinky a surfovat ve webovém prohlížeči.

Je otázkou, jestli Trump přejde také na iPhone, ovšem v rámci bezpečnosti by to byla asi nejlepší volba. Nicméně minulý rok prohlásil Trump bojkot Applu, a to z důvodu odmítnutí spolupráce zmíněné americké společnosti s FBI, která po Applu požadovala odemknoutí iPhonu teroristy ze San Bernardina

Trum Samsung Galaxy

Dnes nejčtenější

.