Zavřít reklamu

Společnost Samsung by s největší pravděpodobností měla představit svou novou vlajkovou loď Galaxy S8, a to téměř na konci března. Dorazit by k nám vlajkový model pro rok 2017 měl hned ve dvou variantách, jejíchž úhlopříčka displeje bude sahat až k hranicím šesti palců. Zajímavostí obou modelů je především jejich zobrazovací panel. Ten by měl být na okrajích zaoblený a s novým designem bude vytvářet tzv. nekonečnou plochu. 

Mezi hlavní nové „fičury“ bude patřit skener oční duhovky, který bude implementován ve fotoaparátu na přední straně, a doplní tak dosavadní čtečku otisků prstů. Před několika týdny jsme vás navíc informovali o tom, že Samsung využije zcela nové technologie od společnosti Synaptics a skener otisků prstů implementuje rovnou do displeje. To se prozatím jeví jako nejvíce pravděpodobný krok.

Čekali jste duální fotoaparát? Zřejmě vás zklameme…

Dlouhou dobu se také spekulovalo o zadním fotoaparátu, který měl údajně být duální. To se nyní vyvrátilo, tudíž se u Galaxy S8 dočkáme jen jedné čočky. To však ale vůbec nevadí, ba naopak. Samsung dokáže své fotoaparáty vyšperkovat tak dokonale, že vytváří nejlepší snímky na trhu. Nové Galaxy S8 bude tak opět obohaceno technologií DualPixel, která se společnosti již v minulosti osvědčila.

Srdcem celého zařízení by se měl stát procesor s osmi jádry, přesněji Snapdragon 835. Ten bude vyroben 10nanometrovou technologií, tudíž se můžeme těšit na zvýšený výkon a ještě lepší energetickou úsporu. Dalším parametrem se má stát operační paměť o velikosti 4 nebo 6 GB a interní úložiště 64 GB s možností rozšíření microSD karet. Nikoho zřejmě nepřekvapí, že nabíjení a veškerá další konektivita bude probíhat skrze USB-C konektor.

Galaxy-S8

Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.