Zavřít reklamu

Nového Androidu 7.0 Nougat se už před měsícem dočkali majitelé Galaxy S7 a 7 edge modelů od O2. Před dvěma dny pak i ti, co zakoupili vlajkovou loď u operátora Vodafone, o čemž jsme vás dnes informovali. Majitelé zařízení od T-Mobile a ti, kteří si zakoupili model z volného prodeje ale stále čekají.

Pokud máte zařízení od O2, asi jste si už s velkou pravděpodobností nový systém nainstalovali. Jestliže ale vlastníte Galaxy S7 nebo S7 edge od Vodafonu, pak nejspíš ještě váháte, jestli se do instalace Androidu 7.0 Nougat pustit. Pro vás a pro všechny ostatní, kteří na nový systém čekáte, tu máme 3 důvodu, proč se vyplatí novou verzi stáhnout a nainstalovat. Pojďme se tedy na ně podívat.  

1. Lepší bezpečnost

Začněme s úplnými základy. Pokud jste právě ten uživatel, kterého zajímá bezpečnost, zřejmě si novou aktualizaci zamilujete. Každý měsíc totiž budou Samsung a Google telefony získávat bezpečnostní balíčky. První takové bezpečnostní aktualizace bychom se mohli dočkat již v tomto měsíci, tedy v únoru.

Samsung se v nových aktualizacích snaží zaměřit na lepší zabezpečení pomocí vašich biometrických údajů. Tato biometrická data jsou navíc speciálně šifrovaná a jsou bezpečně uložena v Samsung Knox.

Nougat po vzoru jihokorejské společnosti přináší také podporu pro zabezpečené složky, což je asi jedna z nejlepších funkcí, kterou disponoval Galaxy Note 7. Jedná se o velmi dobře chráněnou složku, do které je možné ukládat důležité soubory oddělené od ostatního obsahu.

Galaxy S7

2. Opraveno hned několik chyb

Jestliže máte co do činění s problémy týkající se Androidu Marshmallow na vašem Galaxy S7 nebo Galaxy S7 Edge, a nemůžete získat opravu, možná budete chtít přejít na verzi 7.0 Nougat. Novinka totiž přináší hned několik nespecifikovaných oprav chyb, se kterými se setkávali především majitelé „es-sedmiček“.

Nový instalační balíček navíc perfektně zlepší samotný výkon operačního systém, díky čemuž nebude docházet k pádům aplikací, k náhodným restartům telefonu či problémům s Wi-Fi a Bluetooth připojením.

Android 7.0 od Samsungu je navíc vybaven speciální funkcí, která má za úkol jediné – uspat vybrané aplikace a nevyužívat ji na pozadí. Pokud tedy máte ve svém zařízení nějaké aplikace, které pracují na pozadí, jistě tuto funkci využijete. Inženýři do nového systému navíc implementovali několik režimů – Normální, Herní, Zábava, Vysoký výkon. Od posledního jmenovaného pak můžete očekávat nejvyšší výkon.

Galaxy S7

3. Noční Režim

Pokud máte ve svém okolí přátelé, kteří vlastní Google Pixel nebo iPhone, možná jste od nich slyšeli o funkci, která jim při práci v noci pomáhá šetřit oči. Samsung si pro své uživatele Galaxy S7 a S7 Edge připravil něco podobného.

Jestliže svůj telefon využíváte pravidelně v časech večerních, možná bude právě tato funkce tím důvodem, proč si nový systém stáhnete a nainstalujete. Aktualizace totiž přináší zcela nový Blue Mode, díky kterému se jas vašeho displeje sníží a změní na takovou barvu, která bude šetřit vaše oči. Samozřejmě budete moct manuálně nastavit hloubku těchto barev a mnoho dalšího.

Galaxy S7

SAMSUNG CSC

Zdroj

Dnes nejčtenější

.