Zavřít reklamu

Společnost Apple odebírá od jihokorejského Samsungu procesory pro své iPhony už poměrně dlouho, v průběhu posledních let však Apple začal odebírat čipsety od tchajwanské společnosti TSMC, a Samsung tak ustoupil na druhou kolej. I v letošním iPhonu 8, ve kterém má tikat procesor A11 (10nm), by měl být čipset vyráběný výhradně společností TSMC.

Podle nových zpráv z Jižní Koreje má Samsung velký zájem o navázání opětovné spolupráce se společností Apple a chtěl by jablečnému gigantovi dodávat procesory pro další generace iPhonů. Samsung se letos chystá modernizovat své stávající výrobní linky a rozšířit kapacity pro výrobu 10nm procesorů, tím si udělá prostor pro výrobu čipsetů založených na moderní 7nm technologii, díky čemuž získá Samsung před tchajwanským TSMC značný náskok.

samsung_apple_FB

Ačkoliv není prozatím nic jisté, Samsung chce být hlavním dodavatelem čipů A12 vyráběných 7nm procesem, které by měly pohánět iPhone 8s (iPhone 9). Byznys je byznys a spory mezi jihokorejským Samsungem a cupertinským Applem musí jednoduše stranou.

I když se snaží být Apple na Samsungu maximálně nezávislý, nejde to. Apple Samsung potřebuje, jelikož má být také výhradním dodavatelem zahnutých OLED displejů pro letošní iPhone 8. Dlužno dodat, že i letos se Apple bez pomoci Samsungu neobešel, v některých iPhonech 6 totiž tikají procesory od Samsungu, ty však vzbudily pozornost hlavně díky tomu, že byly energeticky náročnější, než-li procesory od tchajwanského TSMC.

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.