Zavřít reklamu

Jihokorejský gigant Samsung byl dlouhé roky hráčem na poli kompaktních digitálních fotoaparátů, to se nyní mění – firma s digitálními fotoaparáty končí. Jedním z největších důvodů je fakt, že prodeje těchto aparátů poslední dobou rapidně klesají. Lidé se raději vyfotí mobilním telefonem, který je hned po ruce a mnohdy dokáže posloužit stejně, ne-li lépe, než klasický digitální fotoaparát.

Už je to nějaká doba, kdy Samsung představil zcela nový fotoaparát NX500. Ten se na trh dostal v březnu roku 2015. Od té doby se s ničím novým výrobce nepochlubil.

Informace pocházející z Jižní Koreje tvrdí, že Samsung stále digitální fotoaparáty vyrábí a prodává. Výroba má však v nadcházející době přestat a nahradit ji má zcela nový segment přenosných kamer.

Nová kategorie má zaujmout specifické místo na trhu, příkladem může být nedávno představená speciální kamerka Gear 360, o které jsme vás informovali v samostatném článku. Samsung se také zaměřuje na virtuální realitu, která v poslední době zažívá boom.

samsung_camera_FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.