Zavřít reklamu

Poslech hudby se stal v posledních letech pro mnohé technologické společnosti velice zajímavým odvětvím, ve kterém se chtějí co nejvíce realizovat. Mnohdy jsou však na tomto poli relativně mladým hráčem a na získání potřebné prestiže i v tomto odvětví nemají dostatek času, proto se rozhodnou k nákupu společnosti již fungující. Ostatně, spojení Apple a Beats či Samsung a Harman vznikly z části i podle tohoto scénáře. Právě druhá jmenovaná společnost se v posledních dnech rozhodla tento business posunout zase o kousek dál. A nejen ten, Harman se totiž zabývá i daleko zajímavějšími věcmi například v oblasti automobilového průmyslu.

Jihokorejský gigant se nechal slyšet, že začne ve svých prodejnách prodávat audioprodukty společnosti Harman. Tu koupil teprve v listopadu 2016 a doposud ji spíše postupně začleňoval. Nyní se však zdá, že je „doba hájení“ u konce a investice 8 miliard dolarů, za kterou Samsung společnost koupil, je potřeba zúročit. Největším cílem investice však nejsou „jen“ obyčejná sluchátka či reproduktory, Samsung by se totiž moc rád prosadil po vzoru jablečného CarPlay i v oblasti automobilových technologií. V tomto směru se totiž Harmanu daří též velmi dobře. Zda však přinese fungování pod Samsungem v tomto směru kýžené ovoce je zatím ve hvězdách.

Skvělá sluchátka přímo v Samsung storech

Co je však jasné už teď je zahájení rozsáhlého prodeje audioproduktů značky Harman. V obchodech Samsungu tak brzy nalezneme produkty značek Harman Kardon, JBL nebo AKG. Ze začátku bude distribuce probíhat pouze v domovské zemi společnosti, časem se však téměř s jistotou rozšíří i do dalších zemí včetně České republiky. Zajímavou výhodou této novinky je hlavně nový systém pozáručního servisu. Ten totiž nově zajistí servisní střediska společnosti Samsung. Společnost též chystá postupem času otevřít exkluzivní Harman prodejny, které budou na specifický sortiment zaměřeny. Kdy a kde se však těchto obchodů dočkáme, není zatím jasné.

HarmanBanner_final_1170x435

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.