Zavřít reklamu

Apple má svou Siri, Amazon Alexu a Samsung zase Bixby. Řeč je samozřejmě o umělých asistentkách, které v zařízeních těchto společností běží. Ta od Samsungu je však od zbylých dvou velmi rozdílná, zatím totiž funguje pouze na zařízeních v Jižní Koreji a USA. Podle indicií, které nám však v posledních dnech jihokorejský gigant zanechal, se dá globální spuštění jejich asistentky očekávat v nejbližších měsících.

Není se čemu divit, inteligentní asistentky zažívají v poslední době nebývalý boom a pokud se chce Samsung v tomto odvětví do budoucna prosadit, nesmí si nechat ujet vlak. První krok se mu s vývojem asistentky podařil, ten druhý a pravděpodobně mnohem důležitější ho teprve čeká. Nyní to však vypadá, že je k vykročení do dalších končin odhodlán. Oficiálně sice zatím Samsung nepotvrdil vůbec nic, nejnovější aktualizace jedné z jeho aplikací však v sekci „Co je nového“ uvedla „Globální spuštění Bixby English“. Bixby ovšem už angličtinu bez problémů ovládá, respektive alespoň tu americkou. Je tedy jasné, že se Samsung chystá expandovat minimálně do Velké Británie. Je však velmi pravděpodobné, že se příchod Bixby do Evropy neomezí jen na ostrovy, ale i na zbytek kontinentu.

bixby-global-launching-263x540

Pokud jste po dočtení předchozího odstavce zahájili bujaré oslavy, možná byste měli ještě chvíli vydržet. V úvahu totiž připadá i varianta, že se hláška „Bixby English“ vztahuje zpětně na USA. Jak už jsem však psal výše, Samsung zřejmě nebude se spuštěním Bixby pro další země příliš otálet. Galaxy S8 se navíc prodává opravdu dobře, což zaručuje opravdu solidní pokrytí korejskou asistentkou napříč mnoha zeměmi. Raději si však počkejme na oficiální vyjádření Samsungu. Světlo do této zápletky totiž nejlépe vnese právě on.

bixby_FB

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.