Zavřít reklamu

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že se jeden z předních představitelů Samsungu rozhodl k rezignaci. Hlavním důvodem bylo podle něj přepuštění svého místa mladé krvi, která by byla schopná svižněji reagovat na potřeby světového trhu a udávat mu v mnoha ohledech trend. Nyní to podle nejnovějších zpráv z útrob Samsungu vypadá, že “omlazovací” proces společnosti pomalu začal.

Jihokorejský gigant totiž dnes oznámil, že hodlá v brzké budoucnosti vytvořit specializované výzkumné centrum, které bude zaměřeno na výzkum umělé inteligence. Tu by rád v následujících letech výrazně vylepšil a integroval ji do široké škály svých produktů. Umělá inteligence totiž zažívá v posledních letech velký boom a “zaspání” by v tomto ohledu znamenalo obrovské problémy. O tom se ostatně Samsung na vlastní kůži přesvědčuje u své chytré asistentky Bixby, která spatřilo světlo světa teprve letos a za svými konkurenty pořád nepříjemně pokulhává.

Krom umělé inteligence v telefonech se tak díky plánovanému centru dočkáme mnohem dříve i integrace AI v domácích spotřebičích či další spotřební elektronice. Rozšíření umělé inteligence pak umožní daleko jednodušší propojení všech produktů a vytvoření jakéhosi smart prostředí, které usnadní jeho uživatelům v mnoha ohledech život.

Ačkoliv jsou plány Samsungu jistě velmi zajímavé, nevíme, jak daleko s plánováním celého projektu vlastně je. Místo, na kterém nová laboratoř na výzkum umělé inteligence, totiž zatím neprozradil. Nechme se tedy překvapit, zda jej vytvoří ve své domovině či zvolí nějakou “exotičtější” destinaci za hranicemi.

Samsung-Building-fb

Zdroj: reuters

Dnes nejčtenější

.