Zavřít reklamu

O tom, že se Samsung chystá již poměrně brzy některým svým telefonům a tabletům poskytnout nejnovější verzi systému Android (8.0 Oreo – pozn. red.), si již nějakou dobu šuškají i vrabci na střeše. Před nedávnem jsme vás informovali, že se jej první modely, kterými budou s největší pravděpodobností letošní S8, S8+ a Note8, dočkají již na začátku příštího roku. Víte však, jakých všech modelů se bude aktualizace na nejnovější verzi Androidu týkat?

Před pár dny se na serveru Weibo, který je jakousi čínskou obdobou celosvětově populárního Twitteru, objevily fotografie, na kterých je údajný seznam všech modelů, které se podpory Androidu 8.0 Orea, dočkají. Podle dostupných informací jsou snímky pořízené interním zaměstnancem Samsungu přímo z prezentace, na které byli hlavní pracovníci jihokorejského giganta se seznamem zařízení obeznámení.

GetFile.aspx

Jak můžete sami vidět, seznam podporovaných telefonů a tabletů je poměrně dlouhý a zahrnuje například i dva roky starý Galaxy S6 či phablet Galaxy Note 5. Radost však budou mít i uživatelé modelů z řady A. I tato řada se totiž dočká solidní podpory od modelů z roku 2016 až po chystané modely pro příští rok. Samozřejmostí pak je i podpora mnoha modelů z řady J či C.

Na screenu můžete vidět i čtyři modely, které se teprve na pulty obchodů dostanou. Ty by měly podle dostupných i přes představení v příštím roce začínat s Androidem nynějším a na svůj přechod na nový 8.0 si chvíli počkat.

Ačkoliv je celý seznam poměrně dlouhý a zahrnuje širokou škálu podporovaných modelů, stoprocentně se mu zatím rozhodně věřit nedá. Dokud totiž Samsung podporu Orea na těchto modelech oficiálně nepotvrdí, může se stát cokoliv. Se stoprocentní jistotou tak můžeme nyní prohlásit snad jen to, že se Orea dočkají letošní modely A a S.

Android 8.0 Oreo FB

Zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.