Zavřít reklamu

Pokud vlastníte telefon od Samsungu (což asi ano, když čtete náš web), možná jste se v minulých dnech či týdnech ptali sami sebe na to, kdy se na něm objeví i nejnovější verze operačního systému Android – 8.0 Oreo. To se však díky tureckému webu Samsungu dnes podařilo zjistit.

Na tureckém webu se dnes objevila zpráva, že Samsung již dokončil první pilotní model nové verze systému pro své telefony a na začátku roku 2018 jej hodlá mezi své uživatele vypustit. Zatím však není jasné, o jaké telefony se bude v prvních vlnách jednat. Jako nejpravděpodobnější varianta se ale jeví vlajkové lodě roku 2017, tedy Samsung Galaxy S8, S8+ a Note8.

Zajímavé novinky

A na co že se vlastně mají uživatelé telefonů od Samsungu těšit? Krom vylepšených oznámení a snížení aktivity aplikací na pozadí systém nabídne i lehce přepracovaný způsob rychlého otevírání aplikací či zcela nové emoji. Zajímavou novinkou je i tzv. noční režim, který umožní číst uživatelům displej telefonu za tmy, aniž by ho oslňovalo přebytečné světlo.

Stejně jak je těžké předpovědět, kdy přesně Android 8.0 do světa vystřelí, je i těžké říci, v jakých zemích se objeví prvně. Jelikož se ale Turecko v minulosti tímto privilegiem pyšnilo několikrát a zpráva se objevila na tureckém webu, nejspíš bude první zemí právě to. Těžko však říci, kdo bude po něm následovat a v jakém časovém horizontu tu bude. Obecně se však dá hovořit o řádech týdnů, maximálně měsíců, než se nová platforma celosvětově rozšíří. Nechme se však překvapit.

Android 8.0 Oreo FB

Dnes nejčtenější

.