Zavřít reklamu

Před třemi týdny jsme vás informovali o příchodu platební služby Android Pay do Česka. Při startu však měla novinka podporu jen od tří banky, přičemž další přislíbily nasazení služby v budoucích týdnech až měsících. Zdá se, že adopce služby se začíná pomalu rozbíhat, jelikož dnes se svou troškou do mlýna přichází i Komerční banka, která prostřednictvím tiskové zprávy oznámila, že Android Pay spouští pro své klienty a přidává podporu do svých mobilních aplikací.

Android Pay stačí aktivovat přímo v Mobilní bance (občané) nebo Mobilní bance Business (podnikatelé, firmy) a tím je mobilní telefon připraven k bezkontaktním platbám v ČR i zahraničí.

„Komerční banka patří mezi lídry v oblasti bankovních inovací a považujeme proto za důležité nabídnout našim klientům v současnosti nejpokročilejší metodu placení mobilním telefonem – Android Pay. Pilotní testování ukázalo, že nová služba je skutečně spolehlivá, bezpečná a zákaznická zkušenost je na té nejvyšší úrovni,“ uvedl Leoš Souček, zástupce výkonného ředitele marketingu a komunikace Komerční banky.

Android Pay umožňuje velmi jednoduše vytvořit z jakékoliv stávající platební karty digitální verzi pro mobilní zařízení a jím platit v obchodech namísto klasické plastové platební karty. Pro využití služby Android Pay stačí mít platební kartu Komerční banky (debetní nebo kreditní) a mobilní telefon s operačním systémem Android 4.4 a vyšší, s podporou NFC. K samotné platbě stačí mobilní telefon „probudit“ a přiložit jej k platebnímu terminálu stejně jako standardní plastovou kartu. Pro transakce vyšší než 500 Kč je pro zvýšení bezpečnosti potřeba telefon ještě odemknout (otiskem prstu, PINem, gestem atd.). Platby je možné provádět na všech platebních terminálech umožňující bezkontaktní platbu, a to jak v České republice, i v zahraničí.

Bezpečnost je základním stavebním prvkem Android Pay. Tím, že služba nepracuje s reálným číslem platebním karty, ale pouze s její digitální verzí, která je unikátní pro každé dané mobilní zařízení, nedochází k jeho předání obchodníkovi, který platbu přijímá.

Komerční banka umožňuje bezkontaktní platby mobilním telefonem již od srpna 2016, kdy ve spolupráci se společnostmi Visa a Worldline spustila službu MojeMobilní karta fungující na principu HCE. Tuto verzi plateb mobilním zařízením Android Pay postupně zcela nahradí.

Komercni banka Android Pay FB

Dnes nejčtenější

.