Zavřít reklamu

Před dvěma týdny jsme vás na našem webu informovali, že se Samsung začal zabývat otázkou fungování dvou svých výrobních závodů na Slovensku. Kvůli napjaté situaci na trhu práce a zvyšující se ceně za ní začal totiž Samsung přemýšlet o omezení výroby či dokonce úplném uzavření. A podle nejnovějších informací má již jasno.

Jihokorejský gigant se nakonec rozhodl k úplnému uzavření továrny ve Voderadech a značnou část její výroby přesunout do druhé své továrny v Galatně. Zaměstnancům, kteří v uzavřené továrně pracovali, pak samozřejmě nabídne možnost pracovat ve druhé továrně na postu, který zastávali v továrně ve Voderadech. Od tohoto kroku si Samsung slibuje hlavně zvýšení efektivity, která nebyla při rozprostření výroby do dvou závodů na optimální úrovni.

Těžko v tuto chvíli říci, jak se zaměstnanci Samsungu k nové nabídce práce postaví a zda ji přijmou či nikoliv. Jelikož je však vzdálenost mezi oběma fabrikami zhruba 20 kilometrů, nejspíš ji většina zaměstnanců využije. V dlouhodobém horizontu se totiž ukazuje, že je o práci pro jihokorejského giganta opravdový zájem. V regionu, ve kterém obě továrny leží, patří totiž míra nezaměstnanosti mezi nejnižší v zemi.

samsung slovakia

Zdroj: reuters

Dnes nejčtenější

.