Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás na našem webu informovali o tom, že začal Samsung pomalu uvolňovat aktualizaci Android 8.0 Oreo na své vlajkové lodě Galaxy S8 a S8+. Od tohoto kroku však včera nečekaně upustil a aktualizace distribuovat přestal. Díky jeho vyjádření už víme, proč se tomu tak stalo.

Podle vyjádření, které Samsung poskytl naším kolegům z portálu Sammobile, se některé aktualizované modely vlajkových lodí potýkaly s neočekávanými restarty, které se na nich objevily právě po aktualizaci na nový Android. Samsung se tak proto rozhodl šíření aktualizace preventivně zastavit a firmware opravit, aby se po opětovném spuštění distribuce aktualizace žádné podobné problémy nestaly.

Celá skutečnost je poměrně zajímavá i kvůli tomu, že byl beta software na Galaxy S8 poměrně dlouho testován, čímž se měly podobné nešvary odstranit. Vypadá to však, že ani proces beta testování, do kterého se zapojí spousty testerů, dokonalost softwaru nezajistí.

Uvidíme, kdy se tedy Samsung odhodlá opravenou verzi systému Android 8.0 Oreo znovu vypustit. Už teď je však jasné, že si některé trhy počkají daleko déle, než ještě donedávna předpokládaly. Snad se tedy tento problém podaří vyřešit co nejdříve a nepodepíše se i na dalších modelech.

Android 8.0 Oreo FB

Dnes nejčtenější

.