Zavřít reklamu

První zprávy o příchodu ohebného nebo chcete-li skládacího smartphonu od Samsungu se na světlo světa dostaly již v průběhu loňského roku. Ačkoliv se mnozí domnívali, že je jeho příchod takřka na spadnutí a jihokorejský gigant nám jej představí již na začátku letoška, skutečnost je zcela jiná. Šéf Samsungu sice víceméně jeho vývoj a budoucí příchod potvrdil, mnoho detailů nám o tomto projektu neprozradil. Pokud jste však doufali, že jsou slova z jeho úst náznakem toho, že se příchod tohoto unikátního smartphonu blíží, jste na omylu.

Portálu TechRadar se podařilo získat několik poměrně zajímavých informací od produktové manažerky společnosti Qualcomm, který Samsungu dodává některé komponenty. Její slova vás však rozhodně nepotěší. Manažerka totiž prozradila, že se objevilo při vývoji ohebného smartphonu několik technologických překážek, které je potřeba vyřešit. Tyto překážky by se měly týkat hlavně samotného displeje, který není podle jejích slov dostatečně flexibilní. Nový telefon tak nebude vypuštěn do té doby, než se podaří tento problém zcela vyřešit.

Koncepty skládacího smartphonu od Samsungu:

Podtrženo, sečteno – telefon, který by mohl znamenat na trhu se smartphony revoluci a v příštích pár letech udávat jeho směr může být od svého představení vzdálen i několik let. Nikdo totiž nedokáže přesně říci, kdy se potřebné materiály či řešení podaří vyvinout nebo vymyslet.

Uvidíme, jak se tedy bude s tímto projektem Samsungu v následujících měsících dařit a zda bude schopen tento telefon skutečně v dohledné době představit. Zatím to však vypadá, že technologie, kterou známe spíše ze sci-fi filmů, nám bude minimálně dalších pár měsíců zapovězena.

Foldable Samsung Display FB

Dnes nejčtenější

.