Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás informovali o tom, že se jihokorejskému Samsungu daří minimálně po finanční stránce opravdu úžasně. Pro někoho je to možná překvapení. Nepříjemností, která tuto společnost v minulých měsících postihly, je mnoho a na první pohled určují strmý propad. Opak je však pravdou. Samsungu se daří znamenitě a svými zisky za třetí čtvrtletí nejspíš překoná veškerá očekávání.

Krach s Galaxy Note7 či zatčení předního představitele Samsungu? Podle investorů to minimálně protentokrát nehraje žádnou roli. Velkou část zisku za třetí čtvrtletí totiž tvořil prodej OLED panelů, který tyto faktory nikterak neovlivnily. Příjmy by tak mohly oproti předchozímu čtvrtletí ještě o pár set milionů dolarů povyskočit. Na přesná čísla je však zatím příliš brzy.

Zisky překvapily i samotný Samsung

Pokud se skvělé zisky na třetí čtvrtletí opravdu potvrdí, bude to pro Samsung dozajista skvělé. Ten totiž podle předchozích prohlášení počítal spíše s poklesem, který měl podle něj nevyhnutelně nastat. Zájem o počítačové čipy a OLED panely však neutichá. Velký úspěch navíc sklidil i před nedávnem představený Note8, který láme po celém světě rekordy v předobjednávkách.

Těžko však říci, jak dlouho toho výnosné období potrvá. Potenciál OLED displejů totiž objevuje stále více společností a je tak jasné, že se o jejich výrobu mnoho z nich také pokusí. Tím by se Samsungu počet stálých odběratelů značně snížil a tím i upadl zisk. Uvidíme, zda je však tento scénář v následujících pár letech vůbec reálný.

Samsung-Building-fb

Zdroj: koreaherald

Dnes nejčtenější

.