Zavřít reklamu

Minulý rok otřásl Samsungem skandál jednoho z hlavních představitelů. Jeho dědic Lee Jae-yong se totiž zapletl do rozsáhlého korupčního skandálu, který zasahoval až do nejvyšších pater jihokorejské vlády a týkal se mimo jiné i ovlivňování prezidenta. Kvůli tomu si tak Lee vysloužil jízdenku do vězením, ze kterého se měl dostat za dlouhých pět let. Nakonec je ale vše úplně jinak.

Lee sice do věznice nastoupil a svůj poměrně dlouhý trest si začal odpykávat. V únoru letošního roku se však pokusil odvolat u Nejvyššího jihokorejského soudu v Soulu, což se mu také nakonec podařilo. Předsedající soudce totiž nabyl přesvědčení, že role Leeho byla v celém skandálu spíše pasivní a jeho trest je proto nesprávný. Lee tak věznici opustil a podle čerstvé zprávy portálu Yonhap News už se dokonce chystá znovu zapojit do fungování rodinného technologického giganta. 

Podle dostupných informací je nyní Lee na cestě po Evropě a nejspíše brzy zavítá do USA a poté i Asie. Všude se nejspíš sejde s představiteli klíčových IT společností, aby s nimi prodiskutoval budoucí spolupráce. Poté se již navrátí do vedení společnosti v Jižní Koreji, které sídlí v Soulu a Suwonu. Po určitou dobu se však bude zdržovat veřejného vystupování. 

Snad se tedy Lee ze své chyby poučil a v budoucnu se podobného skandálu spojeného se Samsungem nedočkáme. I tento byl totiž pro společnost velmi nepříjemný. 

Lee Jae Samsung

Dnes nejčtenější

.