Zavřít reklamu

Z prvotních informací to měl být obrovský trhá, nyní se však zdá, že očekávání nenaplnil. Řeč je samozřejmě o Samsungu Galaxy S9, který jihokorejský gigant představil již před zhruba třemi měsíci. Telefon, který měl být doslova prošpikovaný nejmodernějšími technologiemi v čele se snímačem otisků prstů v displeji či duální fotoaparátem u obou modelů, však lze označit “jen” za jakousi evoluci loňského Galaxy S8. Ten byl a i pořád je opravdu parádní a je jen málo věcí, které by se mu daly vytknout, zákazníci však zkrátka čekali “něco navíc” než jen strohé dotažení detailů k dokonalosti a o Galaxy S9 proto nejeví na některých trzích takový zájem. Přesně to je i případ Jižní Korei, ze které Samsung pochází.

Ačkoliv se mohlo zprvu zdát, že bude o novou vlajkovou loď velký zájem, opak je pravdou. Vypadá to totiž, že Jihokorejce tento model příliš neoslovil a k jeho nákupu se proto uchylují poměrně málo. I kvůli tomu překonal tento model hranici jednoho milionu prodaných kusů až nyní, z čehož jasně vyplývá, že si na skvělé prodejní výsledky v této zemi může nechat Samsung zajít chuť. Loňského Galaxy S8 se totiž prodalo v této zemi jen pro představu milion kusů již 37 dní po zahájení prodejů, tedy téměř třikrát rychleji než tomu bylo letos.

Na druhou stranu by však byla chyba tvrdit, že se Samsung Galaxy S9 nepodařil a bude spíše propadákem. Jak už jsem totiž psal výše, Jihokorejci se u něj zaměřili především na dotažení chyb z Galaxy S8 k dokonalosti než na výrazné upgrady, tudíž se dalo s nižšími prodeji tak trochu počítat. V ostatních zemích se navíc tento model prodává poměrně solidně. Velký boom však jistě přijde až příští rok, kdy se na scéně objeví Samsung Galaxy S10, který předchází velká očekávání. Tento výroční model by měl být totiž podle dostupných informací skutečně revoluční, takže se dá očekávat, že Samsungu přinese obrovské zisky a překonání rekordu jeho Galaxy S8. 

Uvidíme, jak se tedy bude situace okolo Galaxy S9 v jeho domovině vyvíjet i nadále. Vyloučeno totiž není samozřejmě ani to, že se v průběhu roku situace výrazně zlepší a Galaxy S9 ztrátu na Galaxy S8 hravě dožene. 

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.