Zavřít reklamu

V posledních několika letech uživatelé stále doufají, že Samsung představí zařízení se čtečkou otisků prstů integrovanou do displeje. Doposud však jihokorejský gigant žádný takový smartphone nenabízí, což by se ale mohlo v příštím roce změnit. Samsung by měl totiž začátkem roku 2019 odhalit Galaxy S10, jenž se pochlubí čtečkou otisků integrovanou v displeji.

Samsung s Galaxy S10 oslaví desáté výročí řady Galaxy S, a tak se očekává, že vytáhne esa z rukávu. Podle nejnovější zprávy, jež přišla z Jižní Koreje, je víceméně potvrzeno, že Galaxy S10 bude mít čtečku otisků prstů v displeji. Dokonce je možné, že komponentu dodá Samsungu společnost Qualcomm, která již dlouho vyvíjí ultrazvukový snímač.

Takto by mohl vypadat Galaxy S10 s výřezem po vzoru iPhonu X:

Před dvěma měsíci se objevila zpráva, že Samsung se rozhoduje, zda technologii zavede u Galaxy S10. Podle všeho se už společnost rozhodla. V poslední zprávě je uvedeno, že Samsung potvrdil průmyslovým partnerům, že se rozhodl zabudovat do Galaxy S10 snímač otisků prstů do displeje. O dodávku panelů se postará Samsung Display a ultrazvukové snímače otisků dodá Qualcomm.

Poprvé se doslýcháme, že Qualcomm je potenciálním dodavatelem senzoru, protože předchozí zprávy tvrdily, že Samsung vyvíjí vlastní ultrazvukový snímač otisků prstů, aby ho mohl použít i v jiných zařízeních, než jsou smartphony, například v inteligentních domácích spotřebičích či automobilech.

Ultrazvukový snímač je přesnější než kapacitní senzor, který většina ostatních výrobců používa u svých smartphonů. Galaxy S10 nespatří světlo světa dříve než v roce 2019. Očekává se, že Samsung učiní velké odhalení vlajkové lodě na veletrhu CES 2019, který se bude konat v lednu.

Galaxy S10 concept FB

Dnes nejčtenější

.