Zavřít reklamu

Google Assistant je na mnoha zařízeních s Androidem jediný hlasový asistent, tedy až na některé smartphony od Samsungu. Jihokorejská společnost vyvinula vlastního chytrého asistenta zvaného Bixby. Toho najdeme na vlajkových lodích, jako například Galaxy Note9. Samsung nemá žádný důvod odstranit Bixby ve prospěch Google Assistant, což však nevylučuje spolupráci s Googlem na umělé inteligenci.

Samsung na tiskové konferenci na berlínském veletrhu IFA 2018 uvedl, že společnost by mohla využít svého předního postavení na trhu se smartphony, aby si vyjednala spolupráci s Googlem na umělé inteligenci (AI). Technologičtí giganti by tak spolupracovali a společnými silami by vylepšili služby využívající AI. Mezi zmíněné služby spadá právě i zmíněný Bixby.

Podívejte se, jak vypadá Samsung Galaxy Home:

„Samsung vyvíjí vlastního hlasového asistenta – Bixby – ale mohli bychom v dané oblasti uvažovat o různých formách spolupráce se společností Google,“ řekl prezident a generální ředitel Samsungu pro spotřební elektroniku Kim Hyun-suk. Bixby by tak podle jeho slov mohla navést uživatele do platforem Googlu, například do Google Maps.

Na tiskové konferenci padly otázky, zda Samsung použije u svých inteligentních domácích spotřebičů Google Assistant, stejně jako to dělají jiní výrobci inteligentních spotřebičů. „Samsung je společnost, která každoročně prodává zhruba 500 milionů přístrojů po celém světě, což můžeme využít jako silnou stránku při vyjednávání spolupráce s lídry v AI, jako je Google,“ uvedl Hyun-suk.

Bixby FB

Dnes nejčtenější

.