Zavřít reklamu

Během osmnácti měsíců prošel trh se smartphony poměrně velkými změnami, tedy alespoň co se velikostí displejů týká. Výrobci smartphonů začali upouštět od tradičního poměru stran 16:9 a přešli na modernější displeje s horním výřezem a poměrem stran 19:9. I navzdory rostoucí popularitě těchto panelů jihokorejský gigant zůstal věrný svému Infinity displeji s ojedinělým poměrem 18,5:9. Ovšem ukázalo se, že i Samsung začal testovat zařízení jako jeho konkurenti.

Takto by mohl vypadat Galaxy S10 s výřezem po vzoru iPhonu X:

Samsung momentálně pracuje na modelu s označením SM-G405F se systémem Android 9 Pie. Podle benchmarkového testu by měl mít smartphone rozlišení 869×412 pixelů a poměr stran tedy 19:9. Momentálně se zdá uvedené rozlišení poměrně nízké, nicméně v benchmarkových testech se takové rozlišení používá běžně. Ve skutečnosti třeba i Galaxy S9, jenž se chlubí rozlišením 2960×1440 pixelů, byl testován s rozlišením 846×412 pixelů. Pokud bychom vzali stejný vzorec přepočtu rozlišení také u modelu SM-G405F, tak by měl mít ve skutečnosti 3040×1440 pixelů.

Prozatím však podrobnější informace o zařízení neznáme, a tak netušíme, o jaký smartphone by se mělo jednat. Samozřejmě je možné, že by to mohl být jeden ze zkušebních prototypů připravované vlajkové lodi Galaxy S10.

Dnes nejčtenější

.